Statele Unite se asigură că vor putea împiedica Iranul să dezvolte bomba atomică

Statele Unite menţin opţiunea militară pentru a împiedica Iranul să dezvolte bomba atomică, în pofida acordului privind programul nuclear iranian încheiat săptămâna trecută, a declarat secretarul american al Apărării, Ashton Carter, anunță BBC News Online.

Amintim că, săptămâna trecută, Iranul a ajuns la un acord istoric cu cele șase puteri mondiale (SUA, Rusia, Franța, China, Anglia și Germania) în ceea ce privește armamentul nuclear al Statului Islamic. Conform acordului, Iranul trebuie să-şi limiteze programul nuclear în schimbul reducerii sancţiunilor internaţionale.

Premierul israelian Benjamin Netanyahu a catalogat acordul drept o „greşeală istorică” ce va permite Iranului să fabrice arme nucleare. „Vor lupta pentru expansionism și dictatură nu doar în Orientul Mijlociu, dar și în întreaga lume”, s-a arătat îngrijorat premierul israelian.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *