Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Siegfried Mureșan - noul președinte…

Siegfried Mureșan – noul președinte al delegației Parlamentului European cu Republica Moldova

Deputatul european Siegfried Mureșan a fost ales joi, 26 septembrie, în funcția de președinte al Delegației Parlamentului European la Comitetul Parlamentar de Asociere UE-Moldova.

Acesta a declarat că prioritatea „zero” pe durata mandatului său de președinte al delegației va fi apropierea Republicii Moldova de Uniunea Europeană.

„Prin alegerea mea în poziția de președinte al delegației, Republica Moldova câștigă un prieten și un aliat într-o poziție-cheie la nivelul instituțiilor europene. (…) Avem în momentul de față o oportunitate unică în relațiile dintre Republica Moldova și Uniunea Europeană prin alegerea unui Guvern proeuropean și reformator la Chișinău. Maia Sandu este cel mai proeuropean și cel mai reformator prim-ministru pe care l-a avut Republica Moldova în ultimii 30 de ani. Vom ajuta Republica Moldova pe calea reformelor pe care acest Guvern își propune să le îndeplinească”, a declarat Mureșan după votul membrilor delegației.

Eurodeputatul român a menționat că va veni în curând în Republica Moldova pentru a spune cetățenilor care sunt avantajele apropierii de Uniunea Europeană.

„Vreau ca și românii de pe stânga Prutului, la fel ca românii de pe dreapta Prutului, să poată trăi în siguranță și stabilitate, să aibă o perspectivă de prosperitate la ei acasă”, a adăugat Siegfried Mureșan.

Siegfried Mureșan este deputat european din partea Grupului PPE și membru al Partidului Național Liberal din România.

Foto: Siegfried Muresan/Facebook