Rusia vrea să livreze rachete Iranului

Rusia lucrează la modernizarea sistemelor antiaeriene de rachete de tip S-300 pe care urmează să le livreze Iranului, a anunţat un consilier pentru armament al preşedintelui rus Vladimir Putin, Vladimir Kojin, relatează AFP.

Amintim că Moscova a suspendat în 2010 un contract privind livrarea unor sisteme de rachete rachete de tip S-300 Teheranului, în urma unor sancţiuni impuse de către ONU Republicii islamice.

Însă, Putin a anulat această suspendare în aprilie, în urma semnării acordului-cadru cu Iranul, urmat luna aceasta de încheierea unui acord final între marile puteri şi Teheran prin care programul nuclear iranian este limitat în schimbul anulării unor sancţiuni care sufocă economia iraniană.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *