Rusia trimite al 35-lea convoi umanitar în estul Ucrainei

Peste 100 de camioane transportând aproape 1.000 de tone de ajutor umanitar din Rusia au ajuns la granița cu Ucraina și urmează să se îndrepte spre regiunile separatiste proruse Donețk și Lugansk, din estul teritoriului ucrainean, informează vineri agenția TASS, citând Ministerul rus pentru Situații de Urgență.
Potrivit agenției de presă ruse, acest nou convoi umanitar, al 35-lea de la mijlocul lunii august a anului trecut, constă în special în alimente, medicamente, materiale de primă necesitate.

Din august 2014, Rusia a trimis în estul Ucrainei peste 42.000 de tone de ajutor umanitar, precizează TASS.

Conform agenției de presă ucrainene Unian, niciunul dintre convoaiele ruse nu a fost inspectat de partea ucraineană sau de Crucea Roșie. De fiecare dată, Ucraina a atras atenția că, prin trimiterea acestor ‘convoaie umanitare’, cu un conținut necunoscut și fără acordul și permisiunea autorităților de la Kiev, Rusia încalcă legislația ucraineană și pe cea internațională.

Surse din Consiliul ucrainean pentru Securitate și Apărare au semnalat că toate aceste ‘convoaie umanitare’ trimise în teritoriile controlate de separatiștii proruși conțin în principal arme și muniții pentru aceștia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *