proteste Moscova

Rusia: proteste pentru alegeri libere în mai multe orașe

La Moscova și Sankt-Petersburg au avut loc proteste, iar în alte orașe acțiuni de solidaritate cu genericul „допускай” (permite). Manifestanții au cerut organizarea alegerilor libere și corecte dar și eliberarea persoanelor arestate anterior pentru pretinsele dezordini în masă. La manifestația din Moscova au participat aproape 50 000 de oameni. Poliția a arestat mai multe persoane, inclusiv jurnaliști.

Manifestanții au cerut organizarea alegerilor libere și corecte și încetarea urmăririlor penale față de potențialii candidați la alegerile pentru duma din Moscova dar și față de protestatari.

La Moscova au fost arestate opt persoane, 51 la Sankt-Petersburg și șapte la Rostov-pe-Don, a anunțat meduza.io. Printre aceștia se numără jurnaliști dar și activiști care îl susțin pe Alexei Navalinîi, opozantul lui Vladimir Putin.

În timp ce manifestanții își scandau nemulțumirile pe prospectul Saharov din capitala rusă, în parcul Gorky se organiza festivalul cărnii Meat & Beat, a anunțat bbc.com.

Proteste similare au mai avut loc la 27 iulie și 3 august.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *