Rusia nu va mai mânca alimente din alte patru țări

Dmitri Medvedev, premierul rus, a anunţat că Rusia nu va mai importa alimente din Albania, Muntenegru, Islanda şi Lichtenstein, avertizând că şi Ucraina ar putea fi inclusă pe lista ţărilor interzise în 2016, informează site-ul postului Radio Free Europe, citat de mediafax.ro.
Dmitri Medvedev a anunţat că pe lista ţărilor din care Rusia nu va mai importa alimente au fost adăugate patru state.
El a precizat că Rusia a încheiat orice acord privind importul alimentelor din Albania, Muntenegru, Islanda şi Lichtenstein.
De asemenea, Medvedev a avertizat că şi Ucraina ar putea fi inclusă pe lista ţărilor interzise în cazul în care conducerea de la Kiev va implementa schimbările economice solicitate printr-un acord agreat cu Uniunea Europeană. În caz contrar, Rusia nu va mai importa alimente din Ucraina începând cu 2016, cu singura excepţie în care Kievul va ajunge la o înţelegere cu Moscova în circumstanţele economice prevăzute în acordul încheiat cu UE.
Pe lista neagră a Rusiei privind importul de alimente se află Statele Unite, Canada, Australia şi UE.
Această listă a reprezentat o sancţionare din partea Kremlinului, în 2014, a Statelor Unite şi a UE privind intervenţia acestora în conflictelor dintre Rusia şi Ucraina asupra peninsulei Crimeea şi celor din estul teritoriului ucrainean.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *