google

Rusia cere de la Google să blocheze conținutul YouTube care face publicitate protestelor ilegale

În cazul în care Google nu va reacționa la solicitările înaintate, Federația Rusă va considera acest lucru ca o ingerință în afacerile suverane ale statului, dar și împiedicarea organizării alegerilor democratice în Rusia, a anunțat Servicul federal rus pentru supraveghere în domeniul comunicării, tehnologiilor informației și a comunicării în masă (Roscomnadzor).

După protestele din 10 august, Roscomnadzor a înaintat Google o scrisoare prin care a solicitat să ia măsuri pentru a preveni promovarea pe YouTube a evenimentelor în masă ilegale.

În comunicatul publicat de autoritatea rusă este indicat că conform informațiilor pe care le deține, unele structuri care posedă canale YouTube cumpără instrumente de publicitate cum ar fi notificările „push” pentru a disemina informații despre acțiunile în masă neautorizate (ilegale), inclusiv cele menite să perturbe alegerile de importranță federală și regională. Aceste notificări ar fi recepționate și de persoanele care nu sunt abonate la aceste canale.

În comunicatul publicat la 11 august este indicat că Rusia și-a rezervat dreptul de „a reacționa” la inacțiunile Google.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *