Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   România: săptămână decisivă în privința…

România: săptămână decisivă în privința Ordonanței 13 și Ordonanței 14

Începe o săptămână de foc în România, în privinţa controversatelor ordonanţe care vizează codul penal. Ordonanţa 14, cea care abrogă textul legislativ care a scos în stradă sute de mii de oameni urmează să primească votul final al deputaţilor. Soarta Ordonanţei 13 rămane, însă, incertă. Preşedintele Partidului Social-Democrat (PSD), Liviu Dragnea spune că ea va fi respinsă, ca să nu mai existe niciun dubiu. Unii lideri ai PSD insistă însă că celebra ordonanţă ar trebui să devină lege, notează digi24

Majoritatea PSD- ALDE a decis să adopte rapid ordonanţa de urgenţă 14, cea care abrogă prevederile controversate din ordonanţa 13. Luni, deputaţii jurişti vor da un vot urmând ca marţi, actul normativ să ajungă în plen. Odată cu promulgarea de către preşedinte, ordonanţa de abrogare devine literă de lege.

Premierul României, Sorin Grindeanu spune că „am văzut inclusiv declaraţiile celor doi preşedinţi, şi de la Senat şi de la Cameră în care îşi doresc să clarifice cât se poate de repede, şi la Senat – şi aici a fost şi adoptată Ordonanţa de Urgenţă 14, cea de abrogare. Îmi doresc o dezbatere, largă, transparentă, care să implice nu doar partidele politice, ci şi instituţiile din acest domeniu, care să implice ong-urile”.

Citiți și: 

Cristi Danileț: Ordonanța de noapte pe înțelesul tuturor