Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Rezultatele alegerilor după procesarea a…

Rezultatele alegerilor după procesarea a 98% din procesele verbale. Câte voturi au acumulat Zelenski și Poroșenko

Foto: politjournal.com

La o zi de la alegerile prezidențiale, Comisia Electorală Centrală din Ucraina a reușit să prelucreze până la această oră 98,03% din procesele verbale. Potrivit rezultatelor, actorul Volodimir Zelenski l-a întrecut detașat pe fostul președinte al Ucrainei.

Astfel, pentru actorul umorist Volodimir Zelenski și-au dat votul peste 5,5 milioane de persoane, acesta acumulând 30,24% din voturile alegătorilor cu drept de vot. Pe poziția a doua s-a clasat fostul președinte ucrainean Piotr Poroșenko, pe care l-au votat 15,93% dintre alegători. Cel de-al treilea candidat care a acumulat cele mai multe voturi este fostul premier ucrainean, Iulia Timoșenko, care a strâns voturile a 13,39% dintre votanți.

În buletinul de vot pentru alegerile prezidențiale din Ucraina au figurat în total 39 de candidați. 30 dintre candidați au avut însă sub 1% dintre voturile alegătorilor.

Duminică, 31 martie, a avut loc al șaptelea scrutin prezidențial din Ucraina. Pentru că niciunul dintre candidați nu a acumulat majoritatea voturilor în primul tur, va fi organizat și cel de-al doilea tur de scrutin, care va avea loc pe 21 aprilie 2019.

Captură cvk.gov.ua
Foto: politjournal.com