Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Replica Federaţiei Ruse în cazul…

Replica Federaţiei Ruse în cazul expulzării celor doi diplomaţi germani. Ce transmite Kremlinul

Ministerul german de Externe a condamnat joi decizia Rusiei de a expulza doi diplomaţi germani de la Moscova ca măsură de retorsiune, afirmând că este o decizie „nejustificată”, relatează site-ul agenţiei Reuters, citat de Mediafax.

Săptămâna trecută, Ministerul german de Externe a decis expulzarea a doi diplomaţi ruşi din cauza presupusei implicări a serviciilor secrete ruse în asasinarea unui lider cecen-georgian. Ca răspuns, Ministerul rus de Externe l-a convocat joi pe ambasadorul german la Moscova pentru a îl informa cu privire la expulzarea a doi diplomaţi germani.

„Guvernul german a luat cu regret la cunoştinţă decizia Guvernului rus de a declara doi angajaţi ai ambasadei germane la Moscova persoane non grata”, a declarat Ministerul german de Externe printr-un comunicat.

„Transmite un semnal greşit şi este nejustificat”, se mai arată în comunicat.

Kremlinul speră că decizia expulzarea a doi angajaţi ai Ambasadei germane la Moscova să nu afecteze relaţiile bilaterale între Rusia şi Germania, a declarat joi, 12 decembrie, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov. Acesta susţine că decizia privind expulzarea a doi diplonaţi germani reprezintă o „măsură forţată”.

Guvernul german a expulzat săptămâna trecută doi diplomaţi ruşi pe fondul acuzaţiilor că statul rus s-ar fi aflat în spatele uciderii cu focuri de armă a unui cetăţean georgian de origine cecenă, la 23 august, într-un parc central din Berlin.

Tornike K., cunoscut şi sub numele Zelimkhan Khangoshvili, a fost împuşcat de două ori în cap în luna august, în timp ce se îndrepta spre o moschee. El luptase alături de separatiştii anti-ruşi din Cecenia. Moscova a respins categoric implicarea statului rus în acest asasinat.