Reacţia lui Putin după ce Zelenski a câștigat alegerile prezidenţiale din Ucraina

Președintele rus Vladimir Putin consideră că rezultatul alegerilor prezidențiale din Ucraina, câştigate de Volodimir Zelenski, sunt o dovadă a „eșecului total al politicilor președintelui Piotr Poroșenko”. Declaraţia a fost făcută pentru presă după discuțiile cu liderul nord-coreean Kim Jong Un la Vladivostok, scrie Tass.

„Este ceva de spus pentru mine? Este un eșec absolut al politicii lui Poroșenko”, a declarat Putin, întrebat care este poziţia sa după alegerile prezidenţiale din Ucraina, desfăşurate duminică, 21 aprilie. 

Sunt convins că noile autorități ale Ucrainei nu pot decât să fie conștiente de acest lucru. Rămâne de văzut ce măsuri va lua noul președinte al Ucrainei, Volodimir Zelenski”, a declarat Putin.

Potrivit lui Putin, relațiile dintre Ucraina şi Rusia vor depinde de politica pe care o va promova noua conducere a Ucrainei. Totodată, el a explicat că partea rusă este gata să restaureze relațiile în întregime, dar nu o poate face unilateral.

Datele Comisiei Electorale Centrale a Ucrainei arată că după prelucrarea a 100% din procesele verbale, actorul de comedie, Volodimir Zelenski l-a înfrânt detașat pe oponentul său, președintele Petro Poroșenko.

Potrivit rezultatelor, pentru candidatura lui Zelenski la funcția de președinte și-au dat votul 73,22% dintre alegători. La rândul său, președintele Ucrainei, Petro Poroșenko, a fost susținut doar de 24,45% dintre cetățenii cu drept de vot.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    De fapt, Kolomoiski e presedintele din umbra, asta se stie. Scenariu cu oligarhi in spate la prezident, asa ca la noi, cu Plaha, prinde si la haholi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *