Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Putin nu a primit invitaţie…

Putin nu a primit invitaţie la ceremonia de investire a lui Zelenski în funcţia de preşedinte

Preşedintele rus Vladimir Putin nu a fost invitat la ceremonia de învestire a lui Volodimir Zelenski în funcţia de preşedinte al Ucrainei, care va avea loc pe 20 mai. Anunțul a fost făcut de Dimitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, scrie tass.ru.

Peskov a transmis că momentan nu ştie dacă cei doi lideri vor lua legătura după ce Volodimir Zelenski va fi învestit în funcţie.

Momentan, nu sunt la curent cu planuri de contact, telefonic sau în persoană, şi nu a existat nicio invitaţie pentru ceremonia de investire”, a declarat Dimitri Peskov.

În multe ţări, ceremonia de investire nu include vizite ale liderilor străini”, a adăugat purtătorul de cuvânt de la Kremlin, menţionând că nu este la curent cu procedurile din Ucraina.

Dimitri Peskov a lăsat fără răspuns şi întrebarea dacă conducerea Federației Ruse o să-l mai felicite pe Zelenski pentru preluarea mandatului. „Nu pot răspunde la întrebare: aceasta este decizia președintelui Rusiei„, a explicat Peskov.

Totodată, în cadrul întâlnirii preşedintelui rus cu liderul nord-coreean Kim Jong Un, din 25 aprilie, Putin a declarat pentru presă că rezultatul alegerilor prezidențiale din Ucraina, câştigate de Volodimir Zelenski, sunt o dovadă a „eșecului total al politicilor președintelui Poroșenko”.

Paralamentul Ucrainean a stabilit, joi, 16 mai, data când va avea loc ceremonia de investire a noului președinte al Ucrainei. Astfel, luni, 20 mai, Volodimir Zelenski va prelua oficial funcția de șef al statului.

Citeşte şi: Reacţia lui Putin după ce Zelenski a câștigat alegerile prezidenţiale din Ucraina