Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Proteste în Venezuela. Zeci de…

Proteste în Venezuela. Zeci de oameni au fost răniți

Mii de protestatari au ieșit pe străzile din Caracas, marți, după ce liderul opoziției, Juan Guaido, a anunțat că șefii armatei nu mai sunt loiali președintelui Maduro, informează Digi24.

Potrivit aceleiași surse, în timpul manifestațiilor, 69 de persoane au fost rănite, dintre care 41 au prezentat răni cauzate de gloanțele de cauciuc. De asemenea, în timpul cionirilor un vehicul blindat a intrat în mulțime.

Întru-un discurs televizat, preşedintele venezuelean Nicolas Maduro a declarat că protestele conduse de liderii opoziţiei Juan Guaido şi Leopoldo Lopez au echivalat cu o încercare de lovitură de stat, dar eforturile lor au fost înfrânte, transmite Mediafax cu referire la CNN.

Mediafax mai informează că secretarul de stat american Mike Pompeo, a declarat marţi că preşedintele Nicolas Maduro se pregătea să părăsească Venezuela „în această dimineaţă”, dar a fost oprit de către ruşi. Informația însă a fost infirmată de către Maria Zakharova, purtătoarea de cuvânt al Ministerului rus de Externe.

Sursă foto: mediafax.ro