Procuratura de la Kiev cere 15 ani de închisoare pentru fostul președinte Victor Ianukovici

Procuratura generală a Ucrainei cere instanței să îl condamne la 15 ani de închisoare pentru trădare de stat pe fostul președinte Victor Ianukovici, care s-a refugiat în Rusia, transmite agenția de presă TASS.

Potrivit procurorilor, Ianukovici este acuzat de faptul că la 22-23 februarie 2014, „s-a retras din funcția de președinte și a acceptat în mod voluntar să coopereze cu autoritățile și militarii ruși”, precum și pentru că a trimis o cerere către președintele rus în care a cerut introducerea trupelor militare ruse pe teritoriul Ucrainei.

Astfel, Ianukovici este acuzat pentru trădare de stat, complicitate cu agresiunea militară împotriva Ucrainei şi atentat la adresa integrităţii teritoriale a Ucrainei.

Avocații fostului președinte al Ucrainei au insistat însă asupra retragerii întregului complet de judecători.

Procesul de judecată va fi continuat pe 13 septembrie, atunci când vor lua luări de cuvânt reprezentanții apărării. Ianukovici a negat anterior acuzațiile care i se aduc.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *