Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Prima declarație a lui Kovesi,…

Prima declarație a lui Kovesi, după ce a aflat că este nominalizată la funcția de șef al Parchetului European

Laura Codruţa Kovesi, fosta şefă a Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România, a declarat miercuri, pentru site-ul G4media, după votul din Comisia LIBE privind nominalizarea sa pentru postul de procuror-şef european, că este foarte bucuroasă, mulţumind tuturor celor care au susţinut-o.

„Acum am aflat rezultatul votului. Sunt foarte bucuroasă. Mulţumesc tuturor celor care m-au susţinut”, a declarat ea pentru G4media, înainte de a pleca spre Bucureşti.

Laura Codruța Kovesi a obținut 26 voturi miercuri în comisia pentru libertăți civile și justiție (LIBE) a Parlamentului European, clasându-se pe locul întâi pentru ocuparea poziției de procuror-șef al Parchetului European. Pe locul doi s-a clasat Francois Bohnert (Franța) cu 22 voturi, iar pe trei Andres Ritter (Germania), care a obținut un singur vot. Votul a fost secret cu buletine.

Laura Codruța Kovesi a câștigat marți seară votul din comisia pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European pentru desemnarea procurorului-șef al Parchetului european, clasându-se peste contracandidații săi din Franța și Germania. Astfel, fosta șefă a DNA a primit 12 voturi, Francois Bohnert (Franța) a obținut 11 voturi, iar Andres Ritter (Germania) a obținut un singur vot.

Pentru Kovesi, urmează votul în Parlamentul European.