Principală  —  Ştiri  —  Social   —   Președinta Maia Sandu a semnat…

Președinta Maia Sandu a semnat un decret privind acordarea distincțiilor de stat pentru 30 de cadre didactice din R. Moldova – DOC

Președinta țării, Maia Sandu, a venit cu un mesaj de felicitare pentru cadrele didactice din R. Moldova, cu ocazia Zilei Profesorului. Șefa statului le-a mulțumit dascălilor pentru dedicație și i-a îndemnat să „muncească, cot la cot”, alături de autoritățile statului „pentru a restabili prestigiul profesiei și pentru a reconstrui autoritatea morală și intelectuală a profesorului în societatea noastră”.

Cu prilejul acestei sărbători, președinta a semnat un decret prin care a conferit distincții de stat pentru 30 de cadre didactice din toată țara.

„Țin să le mulțumesc tuturor dascălilor care și-au dedicat viața copiilor, care cultivă excelența și care, prin propriul exemplu, îi învață pe tinerii noștri să fie exigenți față de ei înșiși, dar și față de cei din jur. Ei sunt cei care își învață discipolii să fie onești, uniți și solidari, să respecte munca și să-și iubească țara, și prin asta modelează viitorul Moldovei.

Dragi profesori, vă îndemn să muncim, cot la cot, pentru a restabili prestigiul profesiei și pentru a reconstrui autoritatea morală și intelectuală a profesorului în societatea noastră. Vă încurajez, pe fiecare, să vă pregătiți urmași destoinici și să lăsați în sala de clasă discipoli pe care i-ați ajutat să devină profesori buni. Eu cred cu tărie în puterea educației și în puterea transformațională a profesorului. Vă urez succes și vă aștept să reușim împreună”, se arată în mesajul de felicitare a președintei Maia Sandu pentru cadrele didactice.


Decretul privind conferirea distincțiilor de stat pentru 30 de cadre didactice din R. Moldova.

Miercuri, 5 octombrie, în R. Moldova este marcată Ziua Profesorului. În 2022, mottoul Zilei Internaționale a Profesorului, stabilit de UNESCO, este „Transformarea educației începe cu profesorii”. În acest context, ministrul Educației și Cercetării, Anatolie Topală, a venit cu un mesaj de felicitare adresat cadrelor didactice.

Mesajul ministrului Anatolie Topală cu ocazia Zilei Profesorului: „Doar cu dumneavoastră vom putea educa o societate unită pentru pace, solidaritate și libertate”

De Ziua Profesorilor, ZdG a discutat cu cinci pedagogi despre dificultățile cu care se confruntă acum fiecare dintre ei, dar și sistemul de educație de la noi.

Profesorii ne-au vorbit despre lipsuri care rămân aceleași de ani de zile, despre salarii mici, despre provocarea de a rămâne interesați și relevanți pentru generația telefoanelor performante, dar și despre regretul că profesia lor pare să-și fi pierdut ceva esențial din imaginea pe care o avea altădată.

Educația rămâne fără profesori: De Ziua lor, cinci pedagogi bat alarma cu privire la starea profesiei în R. Moldova