Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   VIDEO/ Promisiuni în ajun de…

VIDEO Promisiuni în ajun de alegeri de la Kremlin pentru Igor Dodon: Vladimir Putin anunță că va oferi motorină de o jumătate de miliard de ruble pentru agricultorii moldoveni

www.kremlin.ru

Președintele R. Moldova, Igor Dodon, a purtat luni, 28 septembrie, discuții cu șeful statului rus, Vladimir Putin, transmite ria.ru. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov a anunțat de dimineață că președintele Federației Ruse are programată o conferință video cu Dodon.

Site-ul președinției ruse anunță că în urma discuției, liderul de la Kremlin i-a promis lui Igor Dodon un suport de o jumătate de miliard de ruble rusești, circa 5,5 milioane de Euro, pentru agricultorii afectați de secetă.

„Am pregătit o primă tranșă în valoare de o jumptate din această sumă, Așteptăm de la dumneavoastră, Igor Nicolaevici, lista întreprinderilor care au nevoie în primul rând de acest ajutor”, a spus liderul de la Kremlin.

Agenția de stat RIA Novosti anunță că cei doi au discutat și despre evoluția relațiilor moldo-ruse din ultimii ani și că Vladimir Putin i-a urat lui Igor Dodon succese în campania electorală care vine și speră că după alegeri „va putea fi continuat procesul de reluare și dezvoltare ale relațiilor bilaterale dintre Rusia și Republica Moldova”.

Întrevederea online a avut loc cu câteva ore înaintea ședinței Comisiei Electorale Centrale care urmează să decidă cu privire la înregistrarea lui Igor Dodon în calitate de candidat independent la funcția de președinte al R. Moldova. Ședința va începe la ora 18:45.