Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Poroșenko: Președintele Franței va discuta…

Poroșenko: Președintele Franței va discuta cu Putin despre eliberarea ostaticilor ucraineni

Ukrainian President Petro Poroshenko makes a statement on the decision to expel 13 Russian diplomats in response to the poisoning of a former Russian spy in England, in Kiev, Ukraine March 26, 2018. Mykhailo Markiv/Ukrainian Presidential Press Service/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

Material de pe Hromadske

Președintele Piotr Poroșenko a anunțat că duminică, 15 iulie, președintele francez Emmanuel Macron va discuta în timpul întâlnirii sale cu președintele rus Vladimir Putin problema eliberării ostaticilor ucraineni. Anunțul a fost făcut în timpul unei conferințe de presă la Bruxelles, la summit-ul NATO.

„Cu președintele Emmanuel Macron am discutat detaliat mai multe probleme de cooperare, începând cu cele de cooperare militare până la eliberarea ostaticilor. Președintele Macron a menționat că se va întâlni duminică cu Putin și va aborda întrebarea ostaticilor”, a subliniat Poroșenko.

Poroșenko și-a exprimat speranța că problema eliberării ostaticilor va fi abordată pe 16 iulie în timpul unei întâlniri a liderului de la Kremlin Vladimir Putin cu președintele SUA Trump. „La fiecare întâlnire, inclusiv cu Erdogan (președintele Turciei, n.r.), care tocmai s-a încheiat, se accentuează în mod separat problema eliberării tătarilor din Crimeea și astăzi, în timpul tuturor întâlnirilor, problema ostaticilor era prioritară”, a spus Poroșenko.

Anterior, Poroșenko s-a întâlnit cu Macron și Angela Merkel în timpul negocierilor trilaterale.

 

Foto: REUTERS