Poroșenko: Președintele Franței ar fi discutat cu Putin despre eliberarea ostaticilor ucraineni

Președintele Petro Poroșenko a anunțat că în timpul întrevederii de duminică, 15 iulie, a președintelui francez Emmanuel Macron cu omologul său rus Vladimir Putin, trebuia să fie discutată problema eliberării ostaticilor ucraineni.

Poroșenko a declarat despre acest lucru în timpul unei conferințe de presă la Bruxelles, unde a participat la summit-ul NATO: „Am discutat detaliat cu președintele Emmanuel Macron un șir de probleme, începând de la cooperarea tehnico-militară până la eliberarea ostaticilor. Președintele Macron a menționat că se va întâlni cu siguranță duminică cu Putin și va pune întrebarea ostaticilor”.

Președintele și-a exprimat speranța că problema eliberării ostaticilor va fi abordată pe 16 iulie în timpul unei întâlniri a liderului de la Kremlin Vladimir Putin cu președintele SUA Trump.

„La fiecare întâlnire, inclusiv cu Erdogan (președintele Turciei, n. red.), care tocmai s-a încheiat, iar separat s-a discutat și despre eliberare tătarilor din Crimeea, precum și în timpul celorlalte întâlniri, problema ostaticilor a fost prioritară”, a spus Poroșenko.

Anterior Poroșenko s-a întâlnit cu Macron și Angela Merkel cu care a avut negocieri trilaterale.

Sursa: Hromadske

Foto: Reuters

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *