Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Poroșenko: Președintele Franței ar fi…

Poroșenko: Președintele Franței ar fi discutat cu Putin despre eliberarea ostaticilor ucraineni

Фото: REUTERS

Președintele Petro Poroșenko a anunțat că în timpul întrevederii de duminică, 15 iulie, a președintelui francez Emmanuel Macron cu omologul său rus Vladimir Putin, trebuia să fie discutată problema eliberării ostaticilor ucraineni.

Poroșenko a declarat despre acest lucru în timpul unei conferințe de presă la Bruxelles, unde a participat la summit-ul NATO: „Am discutat detaliat cu președintele Emmanuel Macron un șir de probleme, începând de la cooperarea tehnico-militară până la eliberarea ostaticilor. Președintele Macron a menționat că se va întâlni cu siguranță duminică cu Putin și va pune întrebarea ostaticilor”.

Președintele și-a exprimat speranța că problema eliberării ostaticilor va fi abordată pe 16 iulie în timpul unei întâlniri a liderului de la Kremlin Vladimir Putin cu președintele SUA Trump.

„La fiecare întâlnire, inclusiv cu Erdogan (președintele Turciei, n. red.), care tocmai s-a încheiat, iar separat s-a discutat și despre eliberare tătarilor din Crimeea, precum și în timpul celorlalte întâlniri, problema ostaticilor a fost prioritară”, a spus Poroșenko.

Anterior Poroșenko s-a întâlnit cu Macron și Angela Merkel cu care a avut negocieri trilaterale.

Sursa: Hromadske

Foto: Reuters