Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Poroşenko nu s-a prezentat la…

Poroşenko nu s-a prezentat la sediul Procuraturii Generale a Ucrainei pentru a fi audiat în dosarul Euromaidanului

Actualul președinte ucrainean, Petro Poroshenko, nu s-a prezentat astăzi, 7 mai, pentru audierea în dosarul Euromaidanului. Acest lucru a fost raportat de către șeful departamentului pentru investigații speciale al Procuraturii Generale din Ucraina, Serghei Gorbatiuk.

Din păcate, Poroşenko nu a venit la interogatoriu, nimeni nu ne-a contactat pentru a spune care sunt motivele pentru care nu s-a prezentat la audieri”, a spus Gorbatiuk.

Poroșenko urma să fie audiat în dosarul Euromaidanului şi a crimelor împotriva activiștilor din perioada Revoluţiei Demnităţii dar și pentru semnarea unui proces verbal pe care refuzase să-l semneze cu trei ani în urmă.

Interogarea urma să aibă loc astăzi, la ora 10:00. Totodată, Procuratura Generală a Ucrainei urmează să ceară instanței de judecată sancţionarea acestuia.

În urma schimbului de focuri de arme la protestele din 2014, au decedat 90 de oameni, printre care 13 reprezentanți ai forțelor de ordine. În dosarul Euromaidan figurează peste 150 de victime și circa 500 de martori.

Protestele pro-europene din Ucraina numite și Euromaidan au început în noaptea de 21 noiembrie 2013, când cetățenii ucraineni au început să protesteze la Kiev ca răspuns la decizia guvernului ucrainean de a suspenda procesul de pregătire pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și Acordului de Liber Schimb cu aceasta.