Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Petro Poroșenko va fi audiat…

Petro Poroșenko va fi audiat din nou de Procuratura Generală a Ucrainei, în dosarul Euromaidan 2014

Фото: REUTERS

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a fost citat la Procurora Generală a Ucrainei în legătură cu „Maidanul” din 2014. Interogarea acestuia este programată pentru mâine, 7 mai. Procurorii anchetează infracțiunile autorităților împotriva manifestanților din Piața Maidan, scrie hromadske.ua

Poroșenko a fost audiat în calitate de martor și în septembrie 2016 în același dosar. De data aceasta, potrivit sursei citate, actualul președinte al Ucrainei este chemat și pentru audieri noi, dar și pentru semnarea unui proces verbal pe care refuzase să-l semneze cu trei în urmă.

Toate crimele comise în timpul Revoluției sunt în mod obișnuit fuzionate într-un mare „Caz al Maidanului„, care cuprinde 89 de proceduri penale.

În urma schimbului de focuri de arme la protestele din 2014, au decedat 90 de oameni, printre care 13 reprezentanți ai forțelor de ordine. În dosar figurează peste 150 de victime și circa 500 de martori.

Protestele pro-europene din Ucraina numite și EuroMaidan au început în noaptea de 21 noiembrie 2013, când cetățenii ucraineni au început să protesteze la Kiev ca răspuns la decizia guvernului ucrainean de a suspenda procesul de pregătire pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și Acordului de Liber Schimb cu aceasta.

Sursă foto:http://euromaidanpress.com