Petro Poroșenko va fi audiat din nou de Procuratura Generală a Ucrainei, în dosarul Euromaidan 2014

Președintele Ucrainei Petro Poroșenko a fost citat la Procurora Generală a Ucrainei în legătură cu „Maidanul” din 2014. Interogarea acestuia este programată pentru mâine, 7 mai. Procurorii anchetează infracțiunile autorităților împotriva manifestanților din Piața Maidan, scrie hromadske.ua

Poroșenko a fost audiat în calitate de martor și în septembrie 2016 în același dosar. De data aceasta, potrivit sursei citate, actualul președinte al Ucrainei este chemat și pentru audieri noi, dar și pentru semnarea unui proces verbal pe care refuzase să-l semneze cu trei în urmă.

Toate crimele comise în timpul Revoluției sunt în mod obișnuit fuzionate într-un mare “Caz al Maidanului“, care cuprinde 89 de proceduri penale.

În urma schimbului de focuri de arme la protestele din 2014, au decedat 90 de oameni, printre care 13 reprezentanți ai forțelor de ordine. În dosar figurează peste 150 de victime și circa 500 de martori.

Protestele pro-europene din Ucraina numite și EuroMaidan au început în noaptea de 21 noiembrie 2013, când cetățenii ucraineni au început să protesteze la Kiev ca răspuns la decizia guvernului ucrainean de a suspenda procesul de pregătire pentru semnarea Acordului de Asociere cu Uniunea Europeană și Acordului de Liber Schimb cu aceasta.

Sursă foto:http://euromaidanpress.com


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. ivancelgroaznic

    Si la mai mare, sal pedepseasca si pentru genocidul ukrainei. Haholi macar au inceput asta investigare de netrebnicie, da la noi mor oameni si fara maidan, de boli si sracie. Pe cind ankete pentru dodon si Plaha?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *