Peste 2.000 de decese în rândul imigranților pe Marea Mediterană în 2015

Peste 2.000 de decese s-au înregistrat în acest an în rândul imigranților care au încercat să traverseze Marea Mediterană pentru a ajunge în Europa, a indicat marți la Geneva Organizația Internațională pentru Migrații (OIM), relatează AFP, citat de agerpres.ro.
„Din păcate, în weekend-ul trecut am atins un nou nivel, peste 2.000 de imigranți și refugiați morți” în 2015, în timp ce încercau să ajungă în Europa pe Marea Mediterană, a indicat Itayi Virri, purtător de cuvânt al OIM.

Agenția ONU a indicat, de asemenea, că în jur de 880.000 de imigranți au sosit începând din ianuarie în Europa, în principal în Grecia și Italia, via Mediterana, și se așteaptă ca cifra simbolică de 200.000 de persoane să fie „atinsă foarte rapid”.

Aproximativ 97.000 de imigranți și de refugiați au sosit în Grecia și 90.500 în Italia, dar decesele au loc în principal în cursul tentativelor de traversare din Africa de Nord către Italia. Pe această rută, 1.930 de oameni și-au pierdut viața, față de circa șaizeci pe ruta către Grecia, în general dinspre Turcia.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *