Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Percheziţii în București. 15 000…

Percheziţii în București. 15 000 de moldoveni figurează cu domiciliul la 3 adrese

Foto: tvrnews.ro

Polițiști din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul București pun în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară în București și pun în executare 9 mandate de aducere într-un dosar privind infracțiunile de constituire de grup infracțional organizat și fals în declarații.

Potrivit unui comunicat al poliției române, din datele și probele administrate în cauză a rezultat presupunerea că două grupuri infracționale organizate își ofereau serviciile, contra cost, unor cetățeni străini, preponderent din Republica Moldova, pentru a le facilita obținerea cărții de identitate românești, declarând în fals că aceștia vor locui la adresele lor, sumele solicitate fiind între 150 și 200 de euro.

Până la acest moment au fost identificate aproximativ 15.000 de persoane care figurează ca având domiciliul stabilit la trei adrese din sectorul 3 al Bucureștiului.

Aceste adrese au ajuns în atenția autorităților și a presei după ce la alegeri, dar și la referendum, miile de moldoveni care „domiciliau” la aceste adrese, nu s-au prezentat în secțiile de votare.

Foto: tvrnews.ro