Patru militari ucraineni au fost uciși ieri. Zelenski a vorbit astăzi cu Putin

Marți, 6 august, patru soldați ucraineni au fost uciși de către separatiștii proruși în Donbas. Președintele Vladimir Zelenski a convocat în această dimineață o reuniune cu responsabilii de securitate a statului, iar ulterior a avut o convorbire telefonică „lungă” cu Vladimir Putin.

Potrivit unian.ua, Zelenski i-a cerut lui Putin să exercite influență asupra militanților proruși, astfel încât aceștia să „înceteze să omoare oamenii noștri”.

„L-am sunat în această dimineață pe președintele Putin și i-am spus că asta nu ne apropie de pace”, a declarat președintele ucrainean.

Totodată, Zelenski a solicitat convocarea de urgență a unei întâlniri cu liderii din formatul normand – Vladimir Putin, Emmanuel Macron și Angela Merkel.

Colaj: unian.ua

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *