OSCE în Ucraina insistă pe instaurarea unui armistiţiu în Donbas

Ertugrul Apakan, șeful observatorilor OSCE în Ucraina, a cerut instaurarea unui armistiţiu temporar în estul Ucrainei, pentru a permite evacuarea populaţiei civile din zone de conflict, relatează Itar-Tass.

„Populaţia din estul Ucrainei a îndurat suficient. (…) Cer, în termenii cei mai fermi, încetarea bombardamentelor în zonele rezidenţiale (…) şi instaurarea unui armistiţiu temporar, care ar permite evacuarea imediată a populaţiei paşnice”, a declarat Apakan.

Totodată, oficialul susține că acest armistițiu ar putea fi încheiat dacă ambele părți vor reveni la masa de negocieri.

Amintim că peste 5000 de oameni au fost uciși în timpul conflictului din estul Ucrainei.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *