Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   OMS: Cel mai poluat oraș…

OMS: Cel mai poluat oraș din lume

Delhi, capitala Indiei, este cel mai poluat oraș din lume, conform unui clasament realizat de Organizația Mondială de Sănătate.

Ultimul studiu realizat de Organizația Mondială a Sănătății arată că în capitala Indiei a fost înregistrat în anul 2014 cea mai concentrație de particule poluante aflate în atmosfera care înconjoară orașul. Peste 150 de micrograme pe metru cub de particule fine în suspensie se află în aerul care-l respiră locuitorii capitalei indiene. Aceasta este cea mai medie anuală de particule solide sau lichide care ajung în aer în urma emisiilor vehiculelor, incendiilor forestiere sau topirea metalelor și prelucrarea lor, ceea cu ce se ocupă cea mai mare parte a locuitorilor Indiei.

OMS avertizează că aceste particule se pot penetra adânc în plămâni și provoacă bronșită cronică, cancer pulmonar și boli de inimă. Nivelul din Delhi depășește de șase ori limita maximă de poluare recomandată de OMS.

O primă consecință a poluării excesive a fost înregistrată deja în India, unde este cea mai mare rată din lume de deces din cauza bolilor respiratorii, cu 159 de oameni morți din 100.000, în 2012, aproximativ de 10 ori mai mare decât a Italiei, de cinci ori mai mare decât în Marea Britanie și de două ori decât cea a Chinei.

Sursa: presalibera.net