Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   O nouă lovitură pentru Boris…

O nouă lovitură pentru Boris Johnson. Ce se întâmplă cu acordul său privind Brexit

Preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a refuzat să supună la vot luni, 21 octombrie, acordul de Brexit încheiat de Londra şi Uniunea Europeană, explicând că moţiunea a fost deja examinată sâmbătă, transmit Reuters, AFP şi DPA, potrivit Agerpres.

Moţiunea a fost amendată sâmbătă, ceea ce a constrâns guvernul condus de Boris Johnson să solicite Uniunii Europene o amânare a Brexitului, prevăzut pentru 31 octombrie.

„Pe scurt, moţiunea de astăzi este în esenţă aceeaşi ca cea de sâmbătă şi Camera (Comunelor) a decis în acest dosar. Decizia mea este aşadar aceea că moţiunea nu va fi dezbătută azi pentru că ar fi repetitiv şi haotic să facem acest lucru”, a explicat preşedintele Camerei Comunelor.

Camera Comunelor a decis sâmbătă să amâne votul asupra acordului privind Brexitul până când va fi adoptată legislaţia prin care se va implementa acest acord, dar premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia cu UE nicio nouă amânare a ieşirii din blocul comunitar, scrie stirileprotv.

Legislativul britanic a adoptat prin această decizie un amendament depus de către deputatul independent (fost conservator) Oliver Letwin, amendamentul primind 322 de voturi pentru şi 306 împotrivă.