Nou ambasador la Londra. Parlamentul a avizat candidatura propusă de Guvern

Angela Ponomariov, șefa Secției Europa Occidentală, Centrală și de Sud-Est, din cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), este candidatura Guvernului pentru funcția de ambasador al R. Moldova în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord. Candidatura acesteia a fost acceptată de Guvernul britanic, iar astăzi, 30 mai, aviz pozitiv în favoarea candidaturii respective a pronunțat și Comisia politică externă şi integrare europeană a Parlamentului. Guvernul de la Chișinău urmează să înainteze candidatura Angelei Ponomariov șeful statului pentru semnarea decretului de numire în funcție.

„Dna Ponomariov activează în cadrul serviciului diplomatic începând cu anul 1994. A parcurs în perioada dată toate treptele ierarhice în cadrul aparatului central, a avut trei misiuni diplomatice: în calitate de secretar III până la ministru consilier, a fost însărcinat cu afaceri, a activat în Ambasada din Germania, între 1997-2000. De asemena, a fost însărcinat cu afaceri în R. Letonia. Ulterior, a activat în Ambasada noastră de la Viena, unde a fost responsabilă, ca reprezentant permanent, de organizațiile internaționale. Actualmente este șef al Secției Europa Occidentală, deține rangul diplomatic de ministru consilier”, a prezentat secretarul general de stat al MAEIE, Mihai Căpățînă, candidatura Angelei Ponomariov. Acesta a precizat că guvernul britanic a acceptat candidatura respectivă.

Potrivit Legii cu privire la serviciul diplomatic, ambasadorii extraordinari şi plenipotenţiari, reprezentanţii permanenţi, trimişii şi însărcinaţii cu afaceri en titre (permanenţi) – şefi ai misiunilor diplomatice – sunt numiţi şi rechemaţi din funcţie de către preşedintele Republicii Moldova, la propunerea Guvernului. Propunerile referitoare la numirea în aceste funcţii sunt înaintate Guvernului de către ministrul afacerilor externe şi integrării europene, cu consultarea Comisiei politică externă şi integrare europeană a Parlamentului.

Foto: TV8

Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *