Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Nimic nou despre membrii echipajului…

Nimic nou despre membrii echipajului companiei aeriene VALAN MI17-1V, capturați în Afganistan

În această dimineaţă, la Guvern, a avut loc o şedinţă de lucru la care s-a discutat subiectul ce ţine de situaţia cetăţenilor R. Moldova, luaţi ostatici după ce elicopterul în care se aflau a efectuat o aterizare de urgenţă în Afganistan.
Participanţii la şedinţă au anunţat care sunt cele mai recente informaţii de care dispun la acest moment în legătură cu elucidarea circumstanţelor accidentului produs în Afganistan la 24 noiembrie a.c. Totodată, vicepremierul, ministrul în exerciţiu al Afacerilor Externe şi Integrării Europene (MAEIE), Natalia Gherman, a comunicat despre acţiunile întreprinse pe cale diplomatică, dar şi despre ultimele informaţii oferite de statele cărora le-au fost adresate solicitările de asistenţă în acest sens.
Natalia Gherman a precizat că subiectul dat este în atenţia permanentă a membrilor Celulei de criză instituite la MAEIE. Ultima reuniune a acestora a avut loc ieri, 9 decembrie, la care au fost convenite un şir de măsuri pentru facilitarea repatrierii membrilor echipajului-cetăţeni ai R. Moldova.
Elicopterul companiei aeriene VALAN MI17-1V a fost capturat în Afganistan pe 24 noiembrie a.c., după ce a efectuat o aterizare de urgenţă. La bord se aflau trei cetățeni moldoveni, membri ai echipajului, și 18 cetățeni afgani. Compania presta servicii aeriene civile pentru forţele de securitate afgane în baza contractului cu compania AIRCRAFT CHARTER SOLUTIONS pentru principalul contractant al Guvernului SUA, compania MAG DS Corp.