Proteste Moscova

Manifestaţii la Moscova: Kremlinul consideră „justificate” acțiunile poliţiei

Kremlinul a apreciat drept „justificată” fermitatea cu care forţele de ordine au dispersat manifestaţiile care se desfăşoară la Moscova de la mijlocul lunii iulie pentru a solicita alegeri libere, respingând totodată orice fel de „criză politică” în Rusia, informează AFP, citat de Agerpres.

Potrivit Reuters, Kremlinul a negat marţi faptul că seria de proteste politice la Moscova din ultimele săptămâni au provocat o criză politică în Rusia, în primele sale comentarii cu privire la aceste manifestaţii.

„Nu suntem de acord cu cei care califică ceea ce se întâmplă (în Rusia) drept criză politică”, a declarat presei purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, reacţionând pentru prima oară la mişcarea de protest de o amploare neobişnuită de la revenirea lui Vladimir Putin în fotoliul prezidenţial în 2012.

„Considerăm ca suficient de justificată fermitatea forţelor de ordine pentru a pune capăt tulburărilor ordinii publice”, a spus el, adăugând că acele cazuri individuale când poliţia a făcut exces de zel sunt în curs de examinare.

De la mijlocul lunii iulie, mii de persoane se reunesc în fiecare weekend la apelul opoziţiei în centrul Moscovei pentru a protesta împotriva respingerii candidaţilor opoziţiei la alegerile locale din septembrie. Sute de protestatari, printre care opozantul nr.1 al Kremlinului, Aleksei Navalnîi, au fost arestaţi, uneori într-o manieră brutală, în cursul protestelor dintre care unele nu au fost autorizate.

Ultima şi cea mai importantă manifestaţie organizată pentru a cere alegeri libere a reunit duminică la Moscova până la 60.000 de persoane.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *