Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   MAE de la Moscova, despre…

MAE de la Moscova, despre situația politică de la Chișinău: Rusia va ajuta R. Moldova să găsească un consens

Rusia va ajuta R. Moldova să găsească un consens în vederea soluționării contradicțiilor de pe scena politică de la Chișinău, a declarat viceministrul rus de Externe, Andrei Rudenko, pentru tass.ru.

Potrivit acestuia, situația politică din R. Moldova este „imprevizibilă din punct de vedere al componenței parlamentare și continuării antagonismului dintre principalele forțe politice – Dodon, socialiștii și adversarii lor din Legislativ”.

TASS mai transmite că Rudenko și-a exprimat „speranța” că forțele politice vor ajunge la un consens, iar „Rusia va ajuta R. Moldova să-l găsească”.

În prezent, majoritatea parlamentară formată din democrați și socialiști are 50 de deputați. Mai exact, fracțiunea parlamentară a PSRM are 37 de mandate, PDM – 13, PAS – 15, Platforma DA – 11, Grupul parlamentar „Pro Moldova” – 14, Partidul „Șor” – 9, însă, de facto, opt, pentru că Ilan Șor nu vine la ședințe, un deputat independent și unul neafiliat.

Joi, 16 iulie, în Parlament a fost înaintată o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu, semnată de Platforma DA, PAS și deputatul neafiliat Octavian Țîcu. Documentul urmează să fie examinat de către Direcția generală juridică a Secretariatului Parlamentului, care va decise dacă moțiunea de cenzură va fi supusă dezbaterii în prima zi de şedinţă plenară a săptămânii următoare datei depunerii. Moţiunile de cenzură se adoptă cu votul majorităţii deputaţilor aleşi.