Lovitură pentru Rusia. Sud-coreeanul Kim Jong Yang, ales preşedinte al Interpol

Sud-coreeanul Kim Jong Yang a fost ales în calitate de președinte al Interpol pentru un mandat de doi ani, învingându-l astfel pe contracandidatul său din Rusia, Aleksandr Prokopciuk.

Candidatura generalului Prokopchuk la șefia Interpolt a trezit îngrijorarea mai multor delegații ale Interpol cu privire la posibilitatea Federației Ruse de a exploata puterea Interpolului și de a transforma această organizație într-o unealtă a Kremlinului, scrie Reuters .

Totodată, mai mulți senatori americani au menționat că Rusia abuzează de Interpol pentru a-și hărțui oponenții politici, disidenții și jurnaliștii. La rândul său, Kremlinul a negat acuzațiile și a declarat că opoziția grupului de senatori față de candidatul Federației Ruse reprezintă o ingerință în alegeri.

Contactat de ZdG, șeful adjunct al Centrului cooperare polițienească internațională, Pavel Postolachi, ne-a comunicat să revenim cu un apel peste 10 minute. Ulterior, acesta nu a mai răspuns la telefon pentru a ne spune pentru cine a votat delegația R. Moldova.

Kim Jong Yang a fost ales președinte al Interpol în cadrul celei de-a 87-a sesiune a Adunării Generale care are loc la Dubai în perioada 18-21 noiembrie și la care participă aproximativ 1 000 de înalți oficiali din 180 de țări.

Fostul președinte al Interpol, Meng, și-a prezentat demisia la începutul lunii octombrie curent, după ce a fost arestat preventiv în China, fiind investigat de Biroul chinez anticorupţie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Adică să ne așteptăm, ca drapelul pe flagstafful președinției să fie în doliu?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *