Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Liviu Dragnea a petrecut prima…

Liviu Dragnea a petrecut prima noapte după gratii. Cât timp ar urma să stea în închisoare

Cariera politică a lui Liviu Dragnea s-a încheiat brusc, în maşina de poliţie care l-a dus la Rahova. Liderul PSD şi-a petrecut în închisoare prima noapte din următorii 3 ani şi jumătate. După ani în care şi-a proclamat nevinovăţia şi s-a declarat victimă a preşedintelui, securiştilor, procurorilor, Comisiei Europene şi oricui altcuiva, Liviu Dragnea a tăcut mâlc ieri. Nu a comentat, nici măcar prin avocat, decizia instanţei şi a făcut tot posibilul ca să evite întâlnirea cu jurnaliştii, pe drumul spre penitenciar, notează Digi24.

Liviu Dragnea va sta 21 de zile în carantină. În această perioadă i se fac analize medicale, iar o comisie trebuie să stabilească dacă este apt de muncă. Abia apoi se va stabili care este penitenciarul unde își va ispăși pedeapsa – fie rămâne la Rahova, fie va fi transferat la Jilava.

La penitenciarul Rahova există un telefon fix în fiecare celulă, astfel că fostul șef PSD ar putea vorbi la telefon oricând dorește.

Aproape 50 de persoane l-au aşteptat, luni seară, pe Liviu Dragnea la Penitenciarul Rahova pentru a-l petrece spre temniţă. Unii au venit chiar şi cu şampanie să sărbătorească.

Conform legii, Dragnea, poate cere liberarea condiționată după executarea a cel puțin două treimi din durata pedepsei, dacă îndeplinit integral obligațiile civile stabilite prin hotărârea de condamnare și dacă instanța are convingerea că s-a îndreptat și se poate reintegra în societate.

Citiți și:

Foto: Digi24.ro