Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Armata ucraineană avansează…

LIVE TEXT Armata ucraineană avansează lângă Lîman. Șeful pro-rus al administrației orașului: „Situația este dificilă”. Război în Ucraina, ziua 218

Trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra orașului Dnipro din regiunea Dnepropetrovsk. În urma atacului, trei oameni au murit, iar cinci au fost răniți, anunță autoritățile locale. În Piața Roșie din Moscova au început pregătirile pentru protestul în susținerea „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei privind aderarea acestora la Rusia. Trupele ruse au atacat orașul Nikolaev. Primarul orașului spune că nu au fost înregistrate victime.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Joi, 29 septembrie:

UPDATE 19:55 Armata ucraineană continuă acțiunile contraofensive în Donbas. Forțele armate au reușit să avanseze în apropiere de Lîman (regiunea Donețk), scrie presa ucraineană, care citează informațiile prezentate pe Deepstatemap.

Astfel, potrivit site-ului, în timpul contraofensivei, armata ucraineană a reușit să elibereze așezările Serednye și Shandrigolove, la aproape 15 kilometri de Lîman. După preluarea acestor așezări, Forțele Armate ale Ucrainei s-au apropiat semnificativ de Drobyshevo ocupat.

Și un lider local pro-Kremlin a afirmat că forțele ucrainene continuă să se apropie tot mai mult de orașul ocupat Lîman din estul regiunii Donețk.

Nodul feroviar a căzut în mâinile forțelor ruse și ale milițiilor aliate acestora la sfârșitul lunii mai, dar situația a devenit „dificilă” pentru forțele care încearcă să dețină teritoriul, a declarat Alexander Petrikin, șeful pro-rus al administrației orașului.

„Astăzi, 29 septembrie, situația din oraș este dificilă. Forțele ucrainene continuă să bombardeze Lîman”, a declarat Petrikin într-un scurt videoclip pe rețeaua de socializare vk.com.

Forțele ucrainene au obținut câștiguri la sud, vest și nord de Lîman – doar un singur drum spre est fiind încă sub controlul grupărilor pro-ruse.

UPDATE 17:55 Președintele Volodimir Zelenski a convocat pentru vineri, 29 septembrie, o reuniune urgentă a Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei. Ordinea de zi și alte detalii vor fi anunțate ulterior, potrivit secretarului său de presă, Serghei Nikiforov.

Anunțul vine în contextul rezultatelor „referendumurilor” privind aderarea la Rusia a autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk și a teritoriilor ocupate din Herson și Zaporojie

UPDATE 16:40 Rusia și Ucraina au făcut un nou schimb de prizonieri, a anunțat de șeful Biroului Președintelui Ucrainei Andrei Ermak.

Patru militari și doi civili au revenit în Ucraina după schimbul de prizonieri cu Rusia.

„Ofițerii – Bulahov Alexei și Kostenko Nikolai. Soldații – Gerasimenko Liudmila și Ivan Zemlianoy. Civili – Andruh Victoria și Maiboroda Jan”, a precizat Yermak. Șeful Biroului Președintelui Ucrainei nu a precizat câți oameni au fost returnați în Rusia, dar a precizat că, numai în această lună, în Ucraina s-au întors 235 de persoane.

Săptămâna trecută, Ucraina l-a schimbat pe politicianul pro-rus Viktor Medvedciuk, cu apărătorii de la „Azovstal”. Au fost eliberați din captivitate comandanții regimentului Azov – Denis Prokopenko, Sviatoslav Palamar și Serghei Volînsky, precum și fotograful și luptătorul Dmitri Kozatsky.

UPDATE 15:03 Finlanda își va închide granița pentru turiștii ruși de la miezul nopții, pe 30 septembrie, ceea ce se așteaptă să ducă la o scădere semnificativă a traficului transfrontalier, a anunțat joi guvernul, transmite Reuters.

„Restricțiile vor intra în vigoare mâine, vineri, și vor rămâne în vigoare până la o nouă notificare. Decizia vizează, în general, prevenirea completă a turismului rusesc în Finlanda și a tranzitului aferent prin Finlanda”, a anunțat ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto.

Anunțul făcut de ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto vine după ce Vladimir Putin a anunțat mobilizarea parțială, care i-a determinat pe ruși să părăsească țara.

Este de așteptat ca această măsură să ducă la o scădere semnificativă a traficului transfrontalier, a declarat Haavisto într-o conferință de presă.

Intrarea pentru vizite familiale, precum și pentru muncă și studii va fi în continuare permisă, a adăugat ministrul finlandez de externe Pekka Haavisto.

UPDATE 14:22 În orașul Kîzîl, regiunea rusă Tuva, forțele de securitate au reținut mai multe femei care au ieșit la un miting împotriva mobilizării anunțate de Putin, anunță proiectul pentru drepturile omului OVD-Info.

Astăzi, serviciul de presă al șefului republicii a anunțat că mobilizarea parțială a fost finalizată la Tuva.

UPDATE 12:01 Finlanda ar putea închide granița pentru intrarea rușilor cu vize Schengen în noaptea de 30 septembrie, scrie Helsingin Sanomat cu referire la surse.

Potrivit publicației, decizia finală privind programul de închidere a frontierei va fi luată în cadrul unei ședințe de guvern, care va începe joi, 29 septembrie, la ora locală 13:00.

Autoritățile finlandeze au anunțat în urmă cu câteva zile că vor interzice intrarea rușilor cu vize de turist Schengen, dar încă nu au anunțat oficial data. În ultimele zile, peste 40 000 de ruși au trecut granița dintre Rusia și Finlanda.

UPDATE 11:22 „În zilele următoare” un punct de mobilizare va fi deschis la granița cu Kazahstan, în regiunea Astrahan, scrie RIA Novosti cu referire la autoritățile din regiune.

Anterior, au fost deschise puncte militare mobile de înregistrare și înrolare la granița ruso-georgiană, în apropierea punctului de control „Lars” din Osetia de Nord, precum și la punctul de control Torfianovka de la granița cu Finlanda, în regiunea Leningrad.

UPDATE 10:55 Avocatul Poporului din R. Moldova, Ceslav Panico, a anunțat joi, 29 septembrie, că a expediat, cu câteva zile în urmă, un demers către Președinție, Guvern și Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene (MAEIE), în vederea creării unui mecanism de protecție a cetățenilor moldoveni aflați în Federația Rusă, inclusiv, în sensul facilitării liberei circulații spre R. Moldova.

Potrivit lui Ceslav Panico, există riscul ca cetățenii R. Moldova, care se află pe teritoriul Federației Ruse, „să fie înrolați” în forțele armate ruse, „fără voia lor sau fără a putea avea alternative”.

„În ultima perioadă am fost contact de mai mulți cetățeni moldoveni (sau rudele, prietenii acestora) stabiliți în Rusia, care doresc să se întoarcă în Republica Moldova, dar au actele de identitate (Pașaportul Cetățeanului Republicii Moldova) expirate și totodată întâmpină dificultăți la perfectarea acestora în cadrul ambasadei și consulatelor. Adițional, cetățenii moldoveni întâmpină dificultăți la identificarea căilor de transport accesibile și rapide spre Republica Moldova, acestea din urmă creând îngrijorări privind protecția libertăților individuale.

De asemenea, îngrijorările mele se mai fundamentează și pe recentele declarații făcute de către Împuternicitul pentru Drepturile Omului din Federația Rusă, care a notat faptul că se necesită o modificare a legislației rusești, astfel încât cetățenii altor state, naturalizați pe teritoriul Rusiei să poate fi înrolați în forțele armate regulate până la vârsta de 45 – 50 de ani.

Respectiv, se evidențiază că și la etapa actuală, pe teritoriul statului agresor, se află un număr considerabil de cetățeni ai Republicii Moldova, care au păstrat cetățenia statului nostru dar totodată, sunt asimilați cetățenilor Federației Ruse. În acest sens, există un risc eminent de violare a drepturilor și libertăților persoanelor respective, prin modificările propuse”, a scris pe o rețea de socializare Avocatul Poporului, Ceslav Panico.

În legătură cu lansarea mecanismului de mobilizare parțială în forțele armate ale Federației Ruse și desfășurarea unor campanii de recrutare, inclusiv în structuri militare private, Ambasada R. Moldova în Federația Rusă a informat, pe 28 septembrie, cetățenii R. Moldova că implicarea acestora în acțiuni militare pe teritoriul altor state este pasibilă de răspundere penală în conformitate cu reglementările naționale și cele internaționale.

UPDATE 9:40 Numărul persoanelor care au părăsit Rusia într-o săptămână de mobilizare depășește probabil numărul tuturor forțelor care au invadat în februarie Ucraina, susțin Serviciile secrete britanice.

Printre cei care încearcă să părăsească Rusia, predomină oamenii mai bogați și mai educați. Forța de muncă în scădere și accelerarea exodului de creiere ar putea avea un impact din ce în ce mai vizibil asupra economiei, mai susțin reprezentanții Serviciilor secrete britanice.

UPDATE 9:00 Rușii au atacat, din sistemele „Grad”, raionul Nikopol din regiunea Dnepropetrovsk. Victime nu au fost înregistrate.

„În Nikopol a fost avariată infrastructura industrială. În localitatea Krasnogrigorievsk, 10 case private și mai multe mașini au fost avariate”, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

Autoritățile ucrainene au anunțat mai devreme că trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra orașului Dnipro din regiunea Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko a scris pe Telegram că în urma atacului lansat de ruși, trei oameni au murit, iar cinci au fost răniți.

„Noaptea, rușii au tras cu rachete asupra orașului Dnipro. Au lovit în zonele rezidențiale. Acum se știe despre trei morți, printre care un copil… Încă cinci au fost răniți, inclusiv o fetiță de 12 ani. Salvatorii au scos-o din casa distrusă de racheta rușilor. (…) Peste 60 de case private și mai multe clădiri înalte au fost avariate în oraș”, a anunțat joi dimineața Valentin Reznicenko.

UPDATE 8:47 Canalele ruse de Telegram scriu că pe 30 septembrie mai multe străzile din centrul Moscovei vor fi închise. Se anunță organizarea mitingurilor în urma rezultatelor „referendumurilor” privind aderarea la Rusia a autoproclamatelor republici Donețk și Lugansk și a teritoriilor ocupate din Herson și Zaporojie.

UPDATE 8:05 În Piața Roșie din Moscova au început pregătirile pentru protestul în susținerea „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei privind aderarea acestora la Rusia. Reuters a publicat câteva fotografii cu scena instalată în centrul capitalei ruse, lângă Kremlin.

Potrivit surselor Meduza, președintele rus Vladimir Putin ar putea anunța pe 30 septembrie anexarea republicilor autoproclamate Donețk și Lugansk, precum și a teritoriilor ocupate din regiunile Herson și Zaporojie.

Tot pe 30 septembrie, în Piața Roșie de la Moscova va fi organizat un concert în contextul „referendumurilor” din teritoriile ocupate ale Ucrainei. Evenimentul va începe la ora 18:00, mai scrie Meduza.

Sursa citată menționează că, se presupune, că după anunțul liderului rus, Duma de Stat ar putea vota deciziile aprobate de Putin în acest sens.

Președintele Dumei de Stat, Viaceslav Volodin, a declarat că Parlamentului rus se va întruni în ședință pe 3 și 4 octombrie pentru o ședință neprogramată, fără a preciza subiectul ședinței.

„Referendumurile” pentru aderarea la Rusia au fost organizate în autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și în teritoriile ocupate ale regiunilor Herson și Zaporojie, în perioada 23 – 27 septembrie. Anunțul despre organizarea „referendumurilor” a fost făcut pe 20 septembrie. Înainte de începerea „referendumurilor”, președintele rus Vladimir Putin a declarat că Rusia va susține decizia locuitorilor din regiunile în care are loc „votarea”.

UPDATE 7:50 Atac cu rachete asupra orașului Nikolaev. Primarul orașului, Alexandr Senkevici, a scris pe Telegram că rușii au atacat în timpul nopții Nikolaevul și a menționat că victime nu au fost înregistrate.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)