Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Patru persoane au…

LIVE TEXT Patru persoane au decedat în urma unei explozii la o fostă fabrică din Kiev. Război în Ucraina, ziua 351

Sursa: КМВА/Telegram

UPDATE 21:20 Patru persoane au fost ucise și cinci au fost rănite în urma unei explozii la o fostă fabrică din Kiev, a anunțat primarul orașului Vitali Kliciko, la 9 februarie. Operațiunea de salvare este încă în curs de desfășurare, a adăugat el.

Potrivit informațiilor preliminare, o butelie de gaz a explodat pe teritoriul fostei fabrici din cartierul Darnitski, pe malul stâng al orașului, a scris Administrația militară a orașului Kiev.

O clădire de depozitare cu un etaj a fost distrusă, iar un incendiu a izbucnit pe o suprafață de aproximativ 500 de metri pătrați, care a fost stins până la ora 20:00, a raportat ulterior Serhii Popko, șeful administrației militare a regiunii.

Explozia a avut loc la ora 15:45 pe 9 februarie, potrivit Administrației militare a orașului Kiev. În acel moment nu a existat nicio alarmă de raid aerian în Kiev.

UPDATE 19:00 Rusia a lansat o ofensivă majoră în estul Ucrainei și încearcă să străpungă apărarea din apropierea orașului Kreminna, a declarat joi guvernatorul regiunii Luhansk.

Serhi Haidai a declarat pentru televiziunea ucraineană că trupele rusești au trecut la atac și încearcă să avanseze spre vest printr-un teren de iarnă cu zăpadă și păduri. A existat o „escaladare maximă” și o creștere mare a tirurilor și a bombardamentelor, a spus el.

„Aceste atacuri sunt practic zilnice. Vedem grupuri mici de soldați ruși care încearcă să avanseze, uneori cu sprijinul blindatelor grele – vehicule de luptă ale infanteriei și tancuri – și alteori nu. Există focuri de armă continue”, a afirmat acesta.

UPDATE 16.40: La Kiev a avut loc o explozie pe teritoriul unei foste fabrici din districtul Darnitski, a anunțat primarul capitalei Vitali Klitschko pe canalul său oficial Telegram. La fața locului au fost trimise toate serviciile necesare, informează Unian.

„Pe teritoriul fostei uzine a avut loc o explozie. Pot fi oameni sub dărâmături. Toate serviciile se îndreaptă spre locul respectiv. Se precizează informațiile. Specialiștii vor afla cauzele exploziei”, a scris Klitschko.

Administrația militară a orașului Kiev raportează că explozia a sunat la ora 15:45. Potrivit datelor preliminare, o butelie de gaz a explodat. O persoană a decedat, iar alte trei au fost scoase de sub dărâmături.

UPDATE 16.00: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a declarat joi că țara sa are nevoie de tancuri moderne, rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă moderne pentru a-și proteja securitatea, adăugând că securitatea Ucrainei este și securitatea Europei, relatează CNN.

„Avem nevoie de tunuri de artilerie, muniții, tancuri moderne, rachete cu rază lungă de acțiune și avioane de luptă moderne”, a spus Zelenski în timpul unui discurs la Consiliul European. „Trebuie să sporim dinamica cooperării noastre” și să acționăm „mai rapid decât agresorul”. 

În ultimul an „oribil”, Zelenski a spus că Europa a luat decizii puternice, în ciuda îndoielilor și discuțiilor.

„Această cooperare în materie de securitate a creat un exemplu istoric pentru orice agresor”, a spus Zelensky. „Soldații noștri curajoși luptă împotriva terorii Rusiei cu sprijinul tău”.

Zelenski a mai spus că va avea mai multe întâlniri bilaterale la Bruxelles pentru a discuta problema furnizării de avioane de luptă Ucrainei. 

„Voi avea o serie de negocieri bilaterale acum și ne străduim să ridicăm problema avioanelor de luptă și a altor avioane”.

UPDATE 15.50: În discursul său, la Consiliul European reunit la Bruxelles, Zelenski a spus: „Am discutat cu președintele R. Moldova, Maia Sandu despre un document care a ajuns în posesia noastră și care conține un plan al Rusiei de a distruge Moldova. Documentul arată cine și cum vrea să distrugă R. Moldova, ordinea democratică și instituțiile statului”, relatează Unian.net

UPDATE 14.30: În Parlamentul European, președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a făcut un apel sincer pentru ca țara sa să devină parte a Uniunii Europene, relatează CNN.

„Aceasta este Europa noastră, acestea sunt regulile noastre, acesta este modul nostru de viață. Iar pentru Ucraina, este un drum spre casă, un drum spre casa sa”, a spus Zelenski, referindu-se la obiectivul Ucrainei de a adera la Uniunea Europeană.

Zelensky a spus că „Rusia vrea să distrugă stilul de viață ucrainean și european”. „Mă aflu aici pentru a apăra drumul spre casă al poporului nostru”, a adăugat el.

Președintele ucrainean a subliniat că Ucraina împărtășește valori cu Europa, mai degrabă decât cu Rusia, despre care a spus că încearcă să ducă Ucraina înapoi în timp. A fost un mesaj emoționant, menit să încerce să se conecteze cu parlamentarii UE, relatează CNN.

UPDATE 12.15: Volodimir Zelenski își începe vizita la Bruxelles cu un discurs la o sesiune specială a Parlamentului European.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski se află la Bruxelles pentru a face lobby pentru mai multe arme – în special, avioane de luptă – și pentru un început rapid al discuțiilor pentru ca Ucraina să adere la UE, relatează Reuters.

 

UPDATE 12.00: Putin nu a atins nici un obiectiv strategic în aproape un an de război cu Ucraina, a declarat reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării, relatează Unian.net

Președintele Putin „nu a atins nici un obiectiv strategic” în aproape un an de război cu Ucraina. Armata sa „a eșuat sarcina de a ocupa estul Ucrainei ” și „nu a reușit să îndeplinească alte capricii ale conducerii sale militar-politice”, a declarat reprezentantul Direcției Principale de Informații a Ministerului Apărării al Ucrainei, Andrii Iusov, la emisiunea postului național. Potrivit acestuia, declarațiile Kremlinului privind următoarea „etapă a ofensivei” și ocuparea estului Ucrainei până în martie 2023 sunt doar un joc pentru public.

„Sarcina Federației Ruse de a ocupa estul și de a ajunge la granițele administrative ale regiunilor Donețk și Lugansk până la sfârșitul lunii martie este o sarcină pur propagandistică, nejustificată în sens militar”, a spus el. 

UPDATE 11.50: Forțele ruse au recăpătat inițiativa în Ucraina și au început următoarea ofensivă majoră în regiunea Lugansk, spun analiștii Institutului American pentru Studiul Războiului.

„Forțele ruse au efectuat atacuri terestre în jurul Bahmut și au continuat să facă progrese tactice. Forțele ruse au continuat acțiunile ofensive la nord-vest de Svatove și și-au intensificat operațiunile ofensive în apropiere de Kreminna”.

UPDATE 11.15: Ambasada Rusiei la Londra a avertizat Marea Britanie să nu furnizeze Ucrainei avioane de luptă, spunând că o astfel de mișcare ar avea „ramificații militare și politice” pentru întreaga lume, a informat miercuri agenția rusă de știri RIA Novosti, relatează CNN.

„Aș dori să reamintesc oficialilor de la Londra: Un astfel de scenariu, cum ar fi „recoltarea sângeroasă” a următorului val de escaladare, precum și ramificațiile militare și politice rezultate pentru continentul european și întreaga lume”, a declarat ambasada.

Anterior, mass-media britanică AP a raportat că Marea Britanie ia în considerare „în mod activ” dacă să trimită avioane în Ucraina, citând purtătorul de cuvânt oficial al premierului. „Am confirmat că va exista un program de instruire pentru piloții ucraineni, iar secretarul Apărării analizează în mod activ dacă trimitem avioane”, a declarat purtătorul de cuvânt.

UPDATE 11.00: Compania americană de tehnologie spațială SpaceX a limitat accesul Ucrainei la comunicațiile prin satelit Starlink pentru controlul dronelor de către militari.

Serviciul de internet prin satelit Starlink al SpaceX, care a oferit armatei Ucrainei comunicații în bandă largă în apărarea sa împotriva armatei Rusiei, „nu a fost niciodată menit să fie armat”, „cu toate acestea, ucrainenii l-au folosit în moduri care au fost neintenționate și nu fac parte din niciun acord”, a declarat Gwynne Shotwell, președintele și directorul de operațiuni al SpaceX, în timpul unei conferințe la Washington, DC, relatează Reuters.

Utilizarea Starlink cu drone a depășit domeniul de aplicare al unui acord pe care SpaceX l-a încheiat cu Guvernul ucrainean, a spus Shotwell, adăugând că contractul este destinat în scopuri umanitare, cum ar fi furnizarea de internet în bandă largă spitalelor, băncilor și familiilor afectate de invazia Rusiei.

„Știm că armata le folosește pentru comunicații și asta e în regulă”, a spus ea. „Dar intenția noastră a fost să nu-i punem niciodată să-l folosească în scopuri ofensive”.

UPDATE 10.00: Prigojin anunță încetarea recrutării de mercenari pentru Wagner, relatează Unian.net

„Da, într-adevăr, este. Recrutarea prizonierilor în PMC Wagner a fost complet oprită. Pentru cei care lucrează pentru noi acum, toate obligațiile sunt îndeplinite”, a comentat Prigojin. 

UPDATE 8.30: Președintele Franței, Emmanuel Macron, i-a acordat președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, aflat în vizită la Paris, cu ordinul „Legiunea de Onoare”. Premiul este cea mai înaltă distincție pe care un președinte francez o poate acorda unui alt șef de stat.

„Omagiu Ucrainei și poporului său. Îți mulțumesc, dragă Volodimir, pentru curajul și angajamentul tău”, a afirmat șeful statului francez într-o postare pe Twitter.

Anterior, Macron i-a spus lui Zelenski că Franța este „hotărâtă” să ajute Ucraina în război. „Suntem alături de Ucraina. Țara poate conta pe Franța și pe aliații săi pentru a câștiga războiul, Rusia nu ar trebui și nu va câștiga războiul”, a spus el.

Macron a mai menționat că Franța va continua să ofere sprijin militar Ucrainei, iar Parisul se va adapta la nevoile Kievului. „Ucraina poate conta pe noi pentru a construi pacea”, a declarat liderul francez, vorbind alături de Zelenski și cancelarul german Olaf Scholz.

La rândul său, șeful statului francez a afirmat că Franța și Germania au oportunitatea de a schimba „jocul” în războiul provocat de Rusia în ucraina, fără a ezita să livreze arme grele și avioane de luptă moderne Ucrainei.

Țările occidentale și-au extins angajamentele de ajutor militar pentru Ucraina în acest an cu promisiuni de sute de tancuri și vehicule blindate, precum și arme cu rază lungă de acțiune, dar au refuzat până acum să livreze avioane de luptă fabricate de Occident.

UPDATE 8.10: În ultimele 24 de ore, soldații ucraineni au respins atacurile trupelor rusești în 19 locații din regiunile Lugansk, Donețk și Zaporojie, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei pe pagina sa de Facebook.

În ultimele 24 de ore, trupele rusești au lansat trei rachete și 45 de lovituri aeriene, în urma cărora trei civili au fost uciși și alți trei erau în stare gravă. „În plus, inamicul a efectuat 67 de atacuri de la sistemele de salvare cu rachete, în special asupra infrastructurii civile din regiunea Herson”, potrivit datelor Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Peste 25 de aşezări au fost afectate de incendiu în direcţiile Kupiansk şi Limansk. În direcția Bahmut, rușii au efectuat atacuri aeriene lângă Spirni. În direcția Zaporpjie și Herson mai multe așezări au fost afectate de incendiu, se anunță în raportul Statului Major.

„În cursul zilei trecute, aviația Forțelor de Apărare a făcut 21 de lovituri în zonele de concentrare a personalului și a echipamentelor militare ale ocupanților și 3 lovituri pe pozițiile sistemelor de rachete antiaeriene. Iar tunerii și lansatoarele noastre de rachete au lovit 2 puncte de control, 3 zone de concentrare a forţei de muncă, 3 posturi de complexe de rachete antiaeriene, 2 depozite de muniţii şi un depozit de combustibil şi lubrifianţi”, a raportat Statul Major al Forţelor Armate.

UPDATE 8.00: Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a zburat de la Londra la Paris pentru a se întâlni cu președintele francez Emmanuel Macron și cancelarul german Olaf Scholz.

Avionul RAF cu Zelenski la bord a aterizat pe aeroportul Paris-Orly pe data de 8 februarie la ora 22:45, ora Kievului. Volodimir Zelenski și Emmanuel Macron s-au întâlnit la Paris în aceeași seară, relatează televiziunea franceză.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina (miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 287 (miercuri, 7 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 288 (joi, 8 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 289 (vineri, 9 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 290 (sâmbătă, 10 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 291 (duminică, 11 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 292 (luni, 12 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 293 (marți, 13 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 294 (miercuri, 14 decembrie)

LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 296 (vineri, 16 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 297 (sâmbătă, 17 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 298 (duminică, 18 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 299 (luni, 19 decembrie)
LIVE TEXT/ 300 de zile de război în Ucraina (marți, 20 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 301 (miercuri, 21 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 302 (joi, 22 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 303 (vineri, 23 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 304 (sâmbătă, 24 decembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 305 de război în Ucraina (duminică, 25 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 306 (luni, 26 decembrie)
LIVE TEXT/ A 307-a zi de război în Ucraina (marți, 27 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 308 (miercuri, 28 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 309 (joi, 29 decembrie)
LIVE TEXT Război în Ucraina, ziua 310 (vineri, 30 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 313 (luni, 2 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 314 (marți, 3 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 315 (miercuri, 4 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 316 (joi, 5 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 317 (vineri, 6 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 318 (sâmbătă, 7 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 319 (duminică, 8 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 320 (luni, 9 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 321 (marți, 10 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 322 (miercuri, 11 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 323 (joi, 12 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 324 (vineri, 13 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 325 (sâmbătă, 14 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 326 (duminică, 15 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 327 (luni, 16 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 328 (marți, 17 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 329 (miercuri, 18 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 330 (joi, 19 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 331 (vineri, 20 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 332 (sâmbătă, 21 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 333 (duminică, 22 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 334 (luni, 23 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 335 (marți, 24 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 336 (miercuri, 25 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 337-a zi de război în Ucraina (joi, 26 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ A 338-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 341 (luni, 30 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 342 (marți, 31 ianuarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 343 (miercuri, 1 februarie 2023)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 344 (joi, 2 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 345-a zi a agresiunii Federației Ruse asupra Ucrainei (vineri, 3 februarie 2023)
LIVE TEXT/ A 346-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 4 februarie 2023)

LIVE TEXT/ A 347-a zi de război în Ucraina (duminică, 5 februarie 2023)

LIVE TEXT/ A 348-a zi de război în Ucraina (luni, 6 februarie 2023)

LIVE TEXT/ A 349-a zi de război în Ucraina (marți, 7 februarie 2023)

LIVE TEXT/ A 350-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 februarie 2023)