Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Consilierul președintelui Ucrainei:…

LIVE TEXT Consilierul președintelui Ucrainei: „Vrem să eliberăm tot teritoriul nostru, inclusiv Crimeea, care se află sub ocupație rusă din 2014”. A 223-a zi de război în Ucraina

Forțele ucrainene au înregistrat noi câștiguri în sudul țării, avansând spre orașul Herson, care este ocupat de forțele ruse, și eliberând orașul Zolota Balka, pe malul vestic al râului Dnipro, potrivit unui oficial regional și unui blogger militar pro-rus. „Forțele noastre armate avansează cu putere chiar de-a lungul malului Niprului, mai aproape de Berislav”, a declarat Serhii Khlan, consilier al șefului administrației militare din regiunea Herson.

La rândul său, șeful administrației numite de ruși la Herson a recunoscut că forțele ucrainene avansează de-a lungul râului Dnipro.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Marți, 4 octombrie:

UPDATE 21:59 Ucraina intenționează să elibereze întregul teritoriu al țării, inclusiv Crimeea, care se află sub ocupație rusă din 2014, a declarat pentru CNN Mihail Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky.

„Noi suntem pentru valorile occidentale. Vrem să eliberăm tot teritoriul nostru. Toate amenințările din partea Federației Ruse nu vor opri Ucraina pentru a ne elibera teritoriul, inclusiv teritoriile ocupate din 2014 (…)”, a spus consilierul.

UPDATE 19:57 SUA urmează să anunțe un nou pachet de ajutor militar în valoare de 625 de milioane de dolari pentru Ucraina, care va include încă patru sisteme de rachete de artilerie de mare mobilitate (HIMARS), precum și mai multe obuziere și muniție, scrie CNN, citând un înalt oficial din domeniul apărării.

Pachetul ar include, de asemenea, 16 obuziere de 155 mm și 16 obuziere de 105 mm, împreună cu muniția aferentă, a precizat oficialul.

Acest pachet va oferi Ucrainei un total de 20 de sisteme HIMARS. Ucrainenii au folosit muniția GMLRS (Guided Multiple Launch Rocket System), lansată din vehiculul HIMARS, pentru a efectua lovituri de înaltă precizie împotriva centrelor logistice rusești, a posturilor de comandă și a depozitelor de muniție.

Săptămâna trecută, SUA au anunțat un pachet de securitate în valoare de 1,1 miliarde de dolari în cadrul Inițiativei de asistență pentru securitate în Ucraina (USAI), care includea alte 18 HIMARS. Tranșa de HIMARS din acest pachet va fi contractată de la producătorii de arme și va dura mai mult timp pentru a fi produsă și livrată, dar este destinată apărării Ucrainei pe termen mediu și lung.

UPDATE 17:57 Drapelul ucrainean a fost arborat în orașul ucrainean Liman din regiunea Donbas. Colonelul-general Oleksandr Syrskyy, comandantul Forțelor Armate ale Ucrainei, a participat astăzi la ceremonia de arborare a steagului, notează Unian.

La ceremonie au participat, de asemenea, militarii ucraineni care au eliberat mai multe localități din regiunile Harkov și Donețk, reprezentanți ai Poliției Naționale a Ucrainei și locuitori ai orașului Liman.

Pe 1 octombrie, președintele ucrainean Volodimir Zelensky a declarat că armata ucraineană a arborat un drapel de stat în Liman, regiunea Donețk, doar că acolo încă continuau ostilitățile.

UPDATE 16:45 Miniștrii de finanțe din Uniunea Europeană au convenit marți să integreze plățile de sprijin a UE pentru Ucraina în bugetul pentru 2023, pentru ca plățile să fie mai structurate și mai previzibile, a declarat vicepreședintele Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis.

Această mișcare urmează să întărească și mai mult legăturile dintre blocul celor 27 de țări și Ucraina, țară candidată la UE, care luptă pentru a-și menține independența și suveranitatea, în timp ce se opune invaziei Rusiei, care durează de aproape opt luni.

Vorbind cu jurnaliștii după o reuniune a miniștrilor, Dombrovskis a recunoscut că susținerea financiară a UE din acest an către Ucraina nu a fost constantă – un motiv de îngrijorare pentru Kiev, care trebuie să plătească în mod regulat salariile angajaților din sectorul public și pensiile, menționează Reuters.

UE a convenit să sprijine Ucraina cu 9 miliarde de euro încă din luna mai, dar a făcut prima plată de 1 miliard de euro abia în iulie.

Dombrovskis a declarat că următoarea tranșă de 5 miliarde de euro va fi făcută până la jumătatea lunii octombrie, iar restul de 3 miliarde în două tranșe, în noiembrie și decembrie.

UPDATE 16:10 Președintele Republicii Belarus, Alexander Lukașenko, confirmă participarea țării sale în războiul pornit de Rusia împotriva Ucrainei.

Liderul de la Minsk a spus, în cadrul unei ședințe pe probleme de securitate, că Republica Belarus participă în așa-numita „operațiune militară specială” din Ucraina, dar „nu ucide pe nimeni”, ci mai degrabă contribuie la „prevenirea răspândirii acestui conflict pe teritoriul Belarusului”, transmite agenția de presă BELTA.

UPDATE 13:10 O explozie a fost înregistrată la Odesa în după-amiaza zilei de 4 octombrie în timpul unui raid aerian.

Potrivit comandamentului operațional „Sud”, rușii au încercat să atace Odesa cu o dronă kamikaze de tip „Shahed-136”. Forțele de apărare aeriană au reușit să distrugă drona deasupra mării.

UPDATE 12:35 Președintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a aprobat decizia Consiliului Național de Securitate și Apărare care indică că este imposibil să se poarte discuții cu președintele rus Vladimir Putin și că trebuie consolidate capacitățile de apărare ale Ucrainei.

Volodimir Zelenski a făcut publică decizia Consiliului de Securitate Națională și Apărare al Ucrainei din 30 septembrie „Cu privire la acțiunile Ucrainei ca răspuns la încercarea Federației Ruse de a anexa teritoriul statului ucrainean, pentru a asigura securitatea spațiului euroatlantic, a Ucrainei și pentru a-și restabili integritatea teritorială”.

UPDATE 10:45 Consiliul Federației Ruse a ratificat în unanimitate tratatele cu privire la anexarea ilegală a teritoriilor ocupate din Ucraina, anunță „Rusia Unită”, partidul președintelui rus Vladimir Putin.

Cu o zi înainte, anexarea a fost aprobată de Duma de Stat. Decizia urmează să fie semnată de Vladimir Putin.

UPDATE 09:50 În noaptea de 4 octombrie, armata rusă a tras 30 de obuze Grad la Nikopol. În urma bombardamentelor, patru persoane au fost rănite.

„Șase bombardamente și patru răniți… Noaptea, rușii au lovit districtele Nikopol și Synelnyk. Nikopol a fost cel mai afectat. Acolo au aterizat aproximativ 30 de obuze de la Grad rusești și artilerie grea. Patru oameni au fost răniți – 28, 48, 50 și 66 de ani. Doi dintre ei se află în spital”, a scris șeful administrației militare regionale Dnipropetrovsk, Valentin Reznichenko.

El a mai relatat că orașul a rămas fără apă – rețeaua stației de pompare a fost avariată. Peste 7.000 de familii au rămas fără curent electric. 

„Obuzele au afectat și o școală, o farmacie, o întreprindere industrială, un ascensor de cereale, magazine și clădiri administrative”, a adăugat Reznichenko.

UPDATE 09:30 Autoritățile ruse l-au destituit din funcție pe comandantul Districtului Militar de Vest al țării, potrivit datelor din Registrul Unificat de Stat, publicate luni, relatează CNN.

Astfel, generalul-colonel Roman Berdnikov este noul comandant al Districtului Militar de Vest. Decizia vine în contextul în care forțele rusești s-au retras forțat din estul Ucrainei.

Districtul Militar de Vest este unul dintre cele cinci districte militare rusești. Acesta a jucat un rol semnificativ în invazia Rusiei în Ucraina.

Berdnikov îl înlocuiește pe generalul-colonel Alexander Zhuravlyov, care a fost, de asemenea, comandant în regiunea ucraineană Harkiv, unde forțele ruse au suferit pierderi grele în ultimele săptămâni. Numirea lui Bednikov survine după retragerea Rusiei din orașul strategic din estul țării, Lîman, din regiunea Donețk.

UPDATE 08:10 Orașul Harkiv a fost atacat în noaptea de 4 octombrie. Trupele ruse au lovit două cartiere ale orașului, distrugând o întreprindere și un obiect de infrastructură, potrivit guvernatorului regiunii, Oleg Sinegubov.

„După miezul nopții, o rachetă a lovit o întreprindere din districtul Kholodnohirsky. A izbucnit un incendiu, fără a provoca victime. Un atac cu rachetă a deteriorat și infrastructura critică din districtul Novobavarsky. A fost și un incendiu. Salvatorii au localizat consecințele. Din păcate, o femeie de 46 de ani a murit. Oamenii legii lucrează la locurile atacurilor și înregistrează crimele ocupanților”, a scris Sinegubov.

UPDATE 08:00 Forțele ruse au lansat luni 3 rachete și 12 lovituri aeriene pe teritoriul Ucrainei, afectând peste 20 de așezări. Acest lucru este raportat pe pagina de Facebook a Statului Major General al Ucrainei.

„În ultimele 24 de ore, ocupanții au lansat 3 rachete și 12 lovituri aeriene, au efectuat peste 100 de atacuri de la sistemele de salvare cu rachete. Peste 20 de așezări au fost afectate de loviturile inamice. În special, Belogorivka, Zaytseve, Maryinka și Bakhmut”, raportează Statul Major.


ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)