Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Cancelarul german afirmă…

LIVE TEXT Cancelarul german afirmă că riscul ca Rusia să folosească arme nucleare a scăzut. Război în Ucraina, ziua 288

Sursa foto: CNN

UPDATE 22:10 Riscul ca Rusia să folosească arme nucleare în războiul cu Ucraina a scăzut ca răspuns la presiunea internațională, a declarat cancelarul german Olaf Scholz, scrie CNN.

„Deocamdată, Rusia a încetat să mai amenințe că va folosi arme nucleare. Ca răspuns la faptul că comunitatea internațională a marcat o linie roșie”, a spus el.

UPDATE 20:57 Trupele ruse și-au concentrat principalele eforturi pentru a desfășura acțiuni ofensive în direcțiile Bahmut și Avdiivka, anunță Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

Totodată, potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, rușii au lansat mai multe atacuri asupra unor localități din Ucraina, printre care: Andriivka, Berestove, Soledar și Mariinka.

UPDATE 18:54 Un oficial ucrainean de rang înalt a declarat că Guvernul Ucrainei colaborează cu agenția de supraveghere nucleară a Națiunilor Unite pentru a crea o zonă de securitate în jurul centralei nucleare de la Zaporojie, după ce oficialii ruși au părut să pună la îndoială această idee, scrie CNN.

„Ucraina se mișcă pas cu pas, în deplină înțelegere reciprocă cu (Agenția Internațională pentru Energie Atomică), pentru a crea o zonă de securitate în jurul centralei nucleare de la Zaporojie”, a declarat la Kiev ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba.

După o întâlnire cu omologul său slovac, Kuleba a declarat că Ucraina a rămas în contact strâns cu directorul general al AIEA, Rafael Grossi, care a încercat să medieze un acord care să protejeze centrala și împrejurimile acesteia de conflict.

Kuleba a declarat că este extrem de dificil să se asigure siguranța centralelor nucleare ucrainene „fără a opri atacurile cu rachete rusești asupra teritoriului Ucrainei”.

Joi, 8 decembrie, compania nucleară de stat ucraineană Energoatom a declarat că forțele rusești au desfășurat noi arme la centrală. Aceasta a afirmat că Rusia a adus mai multe lansatoare de rachete „Grad” la centrală și le-a amplasat în apropierea unuia dintre reactoare și a depozitului pentru combustibilul nuclear uzat.

Purtătoarea de cuvânt a Ministerului rus de Externe, Maria Zaharova, a părut să pună sub semnul întrebării perspectivele unui acord la începutul acestei săptămâni.

„Nu se poate vorbi despre nicio retragere de la centrala nucleară de la Zaporojie, care se află sub controlul Rusiei, și nu poate fi vorba despre transferul controlului asupra acesteia către o „terță parte””, a declarat Zaharova. „Centrala se află pe teritoriul rusesc și este controlată în totalitate de Rusia. Presupunem că doar noi suntem capabili să asigurăm siguranța fizică și nucleară a centralei”, a adăugat ea.

UPDATE 17:16 Slovacia planifică să transmită Ucrainei 300 de generatoare de energie electrică în această lună, a anunțat ministrul ucrainean de externe Dmitro Kuleba în cadrul unui briefing comun cu omologul său slovac Rastislav Kacher la Kiev, transmite Ukrinform.

„Ucraina apreciază foarte mult ajutorul Slovaciei în depășirea crizei energetice, în special planurile de a transfera în această lună aproximativ 300 de generatoare de energie electrică. Suntem recunoscători pentru aproximativ 2 mii de tone de ajutor umanitar în valoare de peste 4 milioane de euro, precum și pentru adăpostirea a aproximativ 100 de mii de ucraineni cărora vecinii noștri le-au deschis ușile și inimile”, a declarat ministrul ucrainean.

El a spus că generatoarele ar trebui să fie oferite pentru a ajuta civilii, școlile, spitalele.

UPDATE 15:28 Compania românească Megatitan a anunțat joi, 8 decembrie, că va dona și livra 100 de sobe mai multor familii din Ucraina.

„Sub sloganul «Fapte bune, împreună!», compania românească Megatitan devine Moș Crăciun pentru familiile greu încercate de evenimentele acestui an, în Ucraina. Megatitan, care este cel mai mare procesator cu laser, având cea mai mare capacitare de debitare cu laser din Sud-Estul Europei, a realizat 100 de sobe pe care le transportă în Ucraina pentru a le dona mai multor familii încercate de război, astfel încât să treacă iarna cu bine”, se arată într-un comunicat emis G4Media.ro.

„Mulțumim tuturor partenerilor și colaboratorilor noștri care au făcut posibil acest lucru și să știți că vom continua! Le sunt foarte recunoscător colegilor mei, pentru că au lucrat la ele în timpul lor liber și s-au implicat în realizarea lor. Niciunul dintre noi nu poate opri frigul dar fiecare poate oferi o soluție ca un copil să poată primi o mâncare caldă sau să doarmă într-o tindă încălzită…

Așa că cei care doresc să ni se alăture mai departe în această acțiune, pot să comande câte o sobă de la Megatitan. Acestea pot fi utilizate cu lemne, iar cei interesați să contribuie pot alege una dintre cele două variante: o sobă de dimensiuni mai mici care costă 75 de euro bucata sau una de dimensiuni mai mari, care costă 100 de euro/bucata, iar noi vom asigura livrarea în Ucraina. Informațiile de contact și mai multe detalii puteți găsi pe pagina de Facebook Megatitan”, a declarat Ioan Daniel Bălan, proprietarul Megatitan, se mai arată în comunicat.

UPDATE 14:55 Germania plănuiește să furnizeze Ucrainei 18 obuziere pe roți RCH 155, potrivit listei actualizate a guvernului privind livrările de arme către Ucraina, relatează CNN. Livrarea se află în faza de „pregătire/implementare”, potrivit listei.

De asemenea, Germania va furniza încă 100 de senzori de apărare împotriva dronelor și dispozitive de bruiaj, două corturi de hangar și șapte camioane de manipulare a încărcăturii, potrivit listei.

Germania și Olanda au trimis deja 14 obuziere autopropulsate PzH2000 în Ucraina, împreună cu mii de cartușe.

RCH 155 este o versiune modernizată a PzH 2000 pe roți în loc de șenile și cu un grad mai mare de automatizare și siguranță a echipajului, potrivit companiei producătoare a obuzierului, Krauss Maffei Wegmann. Guvernul german a autorizat din punct de vedere legal trimiterea de RCH 155 în Ucraina la sfârșitul lunii septembrie.

UPDATE 13:43 Șeful administrației militare a regiunii Lugansk, Serghei Gaidai, susține că trupele ucrainene avansează în direcția Svatovo-Kremennaya, în regiunea din estul Ucrainei, precizând că în curând forțele ucrainene vor veni cu „vești bune” din zonă.

„Mergem treptat înainte (în direcția Svatovo-Kremennaya – n.r.). Cu toate acestea, rușii au reușit să desfășoare o cantitate imensă de echipamente și personal acolo: atât proaspăt mobilizați, cât și condamnați, și ai lui Kadîrov, și trupe regulate, și o parte din parașutiști, care au fost transferați din direcția Herson.

Nu trebuie să vă așteptați la o operațiune rapidă. Dar sunt sigur că, în viitorul apropiat, Statul Major General ne va aduce vești bune”, a precizat Gaidai.

Șeful administrației militare a regiunii Lugansk a afirmat că iarna aceasta va fi cheia „rezolvării” situației din direcția Lugansk, adăugând că speră ca până la sfârșitul sezonului rece, forțele ucrainene să ajungă la granița regiunii.

Totodată, el a acuzat forțele ruse că încearcă să epuizeze militarii ucraineni care luptă în Luhansk, aruncând „condamnații” și oamenii mobilizați în prima linie.

UPDATE 12:19 La 8 decembrie, ora 11:00, Ucraina încă se confruntă cu un deficit de energie electrică. În mai multe regiuni au fost aplicate întreruperi de urgență, din cauza depășirii limitelor de consum, potrivit operatorul ucrainean de energie electrică „Ukrenergo”.

„Începând cu ora 11:00 a zilei de 8 decembrie, din cauza deteriorării în timpul atacurilor cu rachete a centralelor electrice și a rețelei de înaltă tensiune din sistem rămâne un deficit semnificativ de energie electrică”, se arată într-un comunicat al „Ukrenergo”.

Se remarcă faptul că limitele de consum au fost deja depășite în mai multe regiuni în cursul dimineții și au fost aplicate întreruperi de urgență.

Ukrenergo raportează că cea mai dificilă situație rămâne în regiunea de est, unde, în cursul serii, rușii au atacat mai multe zone. Acolo unde situația permite, se inspectează starea rețelelor electrice. După ce va primi autorizația din partea armatei, vor începe lucrările de reparații.

UPDATE 11:34 Rușii au atacat, în cursul nopții trecute și joi dimineața, regiunea Donețk. doi civili au fost uciși, cinci au fost răniți, a anunțat șeful administrației militare regionale din Donețk, Pavel Kirilenko.

„În timpul nopții, rușii au continuat să tragă în diferite direcții ale liniei frontului. Pe direcția Donețk, noaptea au avut loc bombardamente în apropierea localităților Marinka și Oceretinsk, iar dimineața Avdeevka a fost lovită de trei ori de focuri de artilerie – fără victime. Două persoane au fost ucise în direcția Gorlovka – în Bahmut și Ivanovsk. Alte două persoane au fost rănite în Bahmut”, a anunțat Kirilenko.

UPDATE 11:13 Trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra orașului Kupiansk din regiunea Harkov. A fost avariată clădirea administrativă, anunță șeful administrației militare a regiunii Oleg Sinegubov.

„Astăzi, în jurul orei 4:30, inamicul a lansat un atac cu rachete asupra orașului Kupiansk. O rachetă S-300 a lovit clădirea administrativă. A fost distrus un perete al clădirii, o mașină a fost avariată, geamurile au fost sparte. Preliminar, nu există victime”, a declarat el.

v

UPDATE 10:44 Forțele ruse au lovit cu peste 1 000 de rachete rețeaua electrică a Ucrainei, care încă funcționează, în ciuda unor daune majore, a declarat Volodimir Kudrițki, directorul executiv al operatorului de rețea Ukrenergo, citat de Interfax Ucraina.

Opt valuri recente de atacuri aeriene rusești asupra infrastructurii au deteriorat grav rețeaua electrică a Ucrainei și au dus la întreruperi de urgență și planificate în întreaga țară.

”Aceste atacuri reprezintă cea mai mare lovitură pentru o rețea electrică pe care umanitatea a văzut-o vreodată. Peste 1.000 de obuze și rachete au fost trase asupra instalațiilor și liniilor electrice, inclusiv substații”, a declarat Kudrițki.

Ucraina are acum un deficit grav de capacitatea de generare a energiei, deși consumul este în scădere cu 25% – 30% față de perioada de dinainte de război. ”Sistemul încă funcționează, este integrat, nu distrus sau deconectat”, a mai spus Volodimir Kudrițki.

UPDATE 9:37 Armata ucraineană a ucis 340 de soldați ruși în ultimele 24 de ore. În total, peste 93 000 de militari ruși au fost uciși de la 24 februarie, se arată într-o postare pe Facebook a Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

De asemenea, rușii au mai pierdut, potrivit autorităților de la Kiev, două tancuri de luptă, două vehicule blindate de luptă și două sisteme de artilerie. Alte două drone, care au fost folosite pentru a ataca infrastructura și zonele rezidențiale din Ucraina, au fost doborâte.

Acestea sunt cifre furnizate de partea ucraineană, care nu au fost verificate de The Guardian. Statisticile publicate de Rusia indică un număr mult mai mic de pierderi.

UPDATE 9:00 Institutul american pentru studiul războiului (ISW) consideră că Putin pregătește Rusia pentru un lung război imperialist.

În discursul susținut de președintele rus la o reuniune a Consiliului pentru Drepturile Omului de miercuri, acesta a declarat că așa-numita „operațiune militară specială” este un „proces lung” și ar trebui să aibă ca rezultat achiziționarea de noi teritorii.

„Putin a făcut o paralelă favorabilă între el și țarul rus Petru I, menționând că Rusia controlează acum Marea Azov, pentru care a luptat și Petru cel Mare. Menționarea istoriei imperiale rusești poziționează în mod deschis obiectivele actuale ale lui Putin în Ucraina ca fiind în mod clar imperialiste și încă maximaliste”, spun experții americani.

În plus, experții americani atrag atenția asupra primei utilizări a dronelor Shahed de fabricație iraniană în Ucraina în ultimele trei săptămâni. Armata ucraineană a declarat că armata rusă le-a folosit din nou miercuri seara, 7 decembrie, pentru atacuri asupra mai multor orașe, inclusiv în regiunile Nipru, Kiev, Poltava, Jitomir și Zaporojie.

„Forțele rusești au modificat probabil dronele pentru a le folosi în condiții meteorologice mai reci și este posibil să le folosească din ce în ce mai mult în următoarele săptămâni pentru a lovi infrastructura critică ucraineană”, arată experții ISW.

Anterior, armata ucraineană a sugerat că Rusia a fost nevoită să suspende utilizarea dronelor de fabricație iraniană, deoarece acestea nu sunt potrivite pentru a fi folosite pe vreme rece. Acum, probabil, armata Rusia a reușit să rezolve această problemă.

„ISW a raportat anterior că armata rusă se bazează din ce în ce mai mult pe sistemele de fabricație iraniană din cauza epuizării arsenalului rusesc de arme ghidate cu precizie”, a scris institutul american.

UPDATE 8:40 Comisia pentru relații externe a Senatului SUA a adoptat o rezoluție în care acțiunile Rusiei împotriva Ucrainei sunt calificate drept genocid al poporului ucrainean. Documentul a fost propus de senatori atât din partidul democrat, cât și din cel republican și solicită guvernului american să impună sancțiuni rușilor implicați în război, ca parte a Legii Magnițki, potrivit BBC.

Autorii rezoluției au fost, printre alții, democrații Ben Cardin (care conduce Comisia americană Helsinki) și Richard Blumenthal, precum și senatorii republicani Jim Rish și Lindsey Graham.

„Această rezoluție condamnă genocidul activ împotriva poporului ucrainean, solicită guvernului SUA să colaboreze cu aliații noștri pentru a preveni viitoarele acte de genocid și sprijină investigațiile pentru a-i aduce în fața justiției pe cei responsabili de aceste crime oribile. Trebuie să facem tot posibilul pentru a sprijini poporul ucrainean în lupta sa pentru supraviețuire”, a declarat senatorul Jim Rish.

Autoritățile ruse au negat în repetate rânduri că armata rusă se face vinovată de crime în timpul războiului. De asemenea, Moscova numește „false” datele privind uciderea în masă a civililor în orașele ucrainene, în ciuda faptului că aceste crime sunt susținute de o mulțime de dovezi credibile.

UPDATE 8:02 Șeful administrației militare regionale din Donețk a anunțat joi că nouă civili au fost uciși pe 7 decembrie în regiunea din estul Ucrainei.

Pavel Kirilenko a declarat că șase civili au fost uciși în 6 Kurahovo, unul în Krasnogorovka, unul în Ivanovka și unul în Bahmut.

Alte 15 persoane au fost rănite, a mai anunțat Kirilenko, menționând că este imposibil de estimat numărul victimelor din Mariupol şi Volnovaha, care se află sub controlul rușilor.

UPDATE 7:53 Rușii au atacat regiunea Nikoaev. Rachetele au lovit o parcare cu autobuze, provocând un incendiu, anunță șeful adjunct al biroului președintelui Ucrainei, Kiril Timoșenko. 

UPDATE 7:47 Peste 70 de obuze au fost lansate noaptea trecută asupra localităților din regiunea Dnepropetrovsk. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko anunță că nu au fost înregistrate victime.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (duminică, 27 noiembrie)
LIVE TEXT/ 278 de zile de război în Ucraina (luni, 28 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 279 (marți, 29 noiembrie)
LIVE TEXT/ 280 de zile de război în Ucraina (miercuri, 30 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 281 (joi, 1 decembrie)
LIVE TEXT/ A 282-a zi a războiului purtat de Rusia în Ucraina (vineri, 2 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 283 (sâmbătă, 3 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 284 (duminică, 4 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 285 (luni, 5 decembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 286 (marți, 6 decembrie)