Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Peste 3 900…

LIVE TEXT Peste 3 900 de persoane au fost evacuate din regiunea Donețk, în cele 11 zile de evacuare obligatorie: Guvernul de la Kiev încearcă să evacueze civilii din Doneţk înainte de venirea iernii. Război în Ucraina, ziua 169

Oficialii ucraineni au calificat atacul din 9 august din Crimeea drept începutul contraofensivei Ucrainei în sud, sugerând că armata ucraineană se așteaptă la lupte intense în august și septembrie, care ar putea decide rezultatul următoarei etape a războiului. Un oficial ucrainean a spus pentru Politico că „puteți spune că acesta este” atunci când a fost întrebat despre începutul contraofensivei planificate a Ucrainei. Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a remarcat vag la 10 august că războiul „a început cu Crimeea și trebuie să se încheie cu Crimeea – cu eliberarea ei”.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Joi, 11 august:

UPDATE 21:55 Peste 3 900 de persoane au fost evacuate din regiunea Donețk pe parcursul a 11 zile de evacuare obligatorie. Despre asta a anunțat vicepremiera Irina Verşciuk, transmite interfax.

„În perioada 1 august – 11 august 2022, 3.908 de persoane au fost evacuate în zone sigure, în timpul evacuării obligatorii a populației din regiunea Donețk. Dintre aceștia, 777 de copii”, a spus Vereșciuk.

Totodată, vicepremierul a remarcat că astăzi rămân în regiune aproximativ 50 de mii de copii, care trebuie și ei evacuați.

Vereșciuk a avertizat că evacuarea s-ar putea extinde şi în alte zone din Ucraina afectate de invazia rusă, cum ar fi Herson, Harkov şi Zaporojie. Potrivit vicepremierei, Guvernul de la Kiev încearcă să evacueze două treimi din locuitorii regiunii Doneţk din estul Ucrainei, înainte de venirea iernii.

În partea din Doneţk controlată de forţele ucrainene trăiesc circa 350.000 de oameni, iar 220.000 dintre aceştia – din care 52.000 de copii – trebuie să plece deoarece riscă să nu se poată încălzi la iarnă, din cauza distrugerilor provocate de război infrastructurii, a precizat ea.

Autoritățile afirmă că măsura este „obligatorie”, dar cetăţenii pot cere să fie exceptaţi, completând un formular prin care îşi declară intenţia de a rămâne la casele lor. Evacuarea obligatorie din regiunea Donețk a început pe 1 august.

UPDATE 18:34 Marina Ovsiannikova, jurnalista care în luna martie a protestat în direct la postul TV rusesc „Pervîi Kanal” împotriva războiului provocat de Rusia în Ucraina, a fost plasată joi, 11 august, în arest la domiciliu, fiind cercetată penal pentru răspândirea de „știri false” despre forțele armate ruse. Decizia a fost luată de Tribunalul Basmanny din Moscova, scrie Meduza.

Unul din avocații jurnalistei, Dmitrii Zakhvatov, a declarat anterior că „nu există nicio speranță că nu va fi aplicat arestul la domiciliu”.

În dimineața zilei de 10 august, mai mulți ofițeri ai Comitetului de Investigații al Rusiei au efectuat descinderi la domiciliul jurnalistei. Unul din avocații acesteia, Dmitrii Zakhvatov, a declarat că pe numele jurnalistei a fost deschis încă un dosar penal și că ea își va petrece noaptea în centrul de detenție temporară.

Pe 17 iulie, Marina Ovsiannikova a fost reținută. Atunci, avocatul jurnalistei a declarat că ea a fost arestată de ofițerii de poliție în apropierea casei sale. Peste câteva ore, ea a fost eliberată. Ovsiannikova a fost reținută după ce a afișat o pancartă pe care scria: „Putin este un criminal. Soldații săi sunt fasciști. 352 de copii au murit. Câți copii trebuie să mai moară pentru ca tu să te oprești?”.

Pe 14 martie curent, Marina Ovsiannikova a apărut în eter, în timp ce colega sa, Ekaterina Andreeva prezenta știrile în cadrul emisiunii „Vremea”. Ovsiannikova avea o pancartă pe care scria un mesaj împotriva războiului din Ucraina. După incident, ea a fost reținută și amendată cu 30 000 ruble.

După ce a fost concediată de la postul rus „Pervîi Kanal”, Ovsiannikova a devenit corespondent independent pentru ziarul german „Die Welt”, pe care l-a părăsit la începutul lunii iulie curent.

UPDATE 17:05 Armata rusă continuă să bombardeze centrala nucleară Zaporojie și zonele din apropierea instalației nucleare, potrivit presei ucrainene. Au fost înregistrate zece atacuri.

Compania Energoatom a anunțat că s-au înregistrat atacuri în apropierea locului de sudare și a depozitării surselor de radiații. În urma bombardamentelor, iarba a luat foc, dar nimeni nu a fost rănit.

„Alte cinci sosiri au avut loc în zona stației de pompieri, care se află în apropierea ZNPP. Ca urmare a bombardamentelor de la stație, nu a fost posibilă efectuarea unui „schimb de tură la timp”, scrie serviciul de presă Energoatom.

Pentru siguranța lucrătorilor din domeniul nuclear, autobuzele cu personalul din schimbul următor s-au întors la Energodar până când situația va reveni la normal.

„Situația de la stație este acum sub control. Informația care a fost difuzată cum că personalul ar fi părăsit stația în panică, este falsă și manipulatoare. Aceasta este și arma cu care rușii încearcă să distrugă ZNPP, așa că aveți încredere doar în sursele oficiale”, adaugă Energoatom.

UPDATE 15:30 Secretarul general al Națiunilor Unite a spus că este „profund îngrijorat” de situația de la centrala nucleară Zaporojie din sudul Ucrainei. Rapoartele despre „alte incidente profund îngrijorătoare” din ultimele zile ar putea „duce la dezastru”, a spus António Guterres.

El a cerut părților implicate să retragă orice personal și echipament militar din fabrică „și să se abțină de la orice desfășurare ulterioară de forțe sau echipamente la fața locului”.

„Trebuie să fim clari că orice daune potențiale aduse Zaporojie sau oricăror alte instalații nucleare din Ucraina, sau oriunde altundeva, ar putea duce la consecințe catastrofale nu numai pentru imediata vecinătate, ci și pentru regiune și nu numai”, a adăugat el. „Acest lucru este total inacceptabil.”

UPDATE 13:10 Parlamentul (Seimul) Letoniei a adoptat joi o declarație privind „atacurile militare țintite ale Rusiei asupra civililor ucraineni și spațiului public, în care violența Rusiei împotriva civililor este recunoscută drept terorism și Rusia ca stat care sprijină terorismul”. Într-o declarație, Seimul solicită țărilor Uniunii Europene să suspende imediat eliberarea vizelor de turist și de intrare cetățenilor din Rusia și Belarus.  

Timp de mulți ani, Rusia a sprijinit și finanțat regimuri și organizații teroriste în diferite moduri – direct și indirect – ca cel mai mare furnizor de arme pentru regimul Assad din Siria și ca agent de executare în cazuri precum otrăvirea familiei Skripal sau doborârea avionului MH-17. În Ucraina, Rusia a ales moduri similare – tactici crude, imorale și ilegale, folosind arme și muniții imprecise și interzise la nivel internațional, țintind civili și locuri publice cu o brutalitate disproporționată. Pentru a atinge obiectivele războiului său ilegal, agresiv, Rusia urmărește astfel să intimideze și să demoralizeze poporul Ucrainei și forțele armate, să paralizeze capacitatea statului de a acționa – pentru a ocupa Ucraina, adică Rusia implementează această violență pentru a atinge obiectivele politice”, a declarat Rihards Kols, președintele Comisiei pentru Afaceri Externe a Parlamentului. 

UPDATE 12:00 Incendiul din timpul nopții de la o bază aeriană din Belarus, în apropiere de granița cu Ucraina, a fost provocat de un echipament care a luat foc, a declarat joi Ministerul Apărării din Belarus într-un comunicat.

Declarația a fost emisă ca răspuns la rapoartele despre fulgerări și detonări la Baza Aeriană Zyabrovka, lângă orașul Gomel, din sud-estul orașului.

„Nu există victime. Personalul a luat măsurile adecvate la timp util”, se arată în comunicat.

UPDATE 10:05 Trupele ruse au bombardat masiv regiunea Dnepropetrovsk noaptea trecută. În special, orașul Nikopol, unde au fost 120 de „sosiri” și o serie de alte localități, a căzut sub atacuri, potrivit șefului administrației regionale militare, Valentin Reznichenko. Astfel, în cursul nopții în raionul Nikopol, trei persoane au murit iar șapte au fost rănite, unul dintre ei fiind un copil.

„La Nikopol, sub dărâmăturile unei case, salvatorii au găsit cadavrul unui cetățean decedat, născut în 1941. A treia victimă a bombardamentelor nocturne ale zonei de către forțele de ocupație ale Federației Ruse”, a declarat Nikolai Lukashuk, șeful unui departament al Consiliului Regional Dnipropetrovsk.

În plus, peste 40 de clădiri înalte au fost avariate în oraș, cinci apartamente fiind distruse. Salvatorii curăță dărâmăturile și caută oameni.

De asemenea, trei școli, mai multe magazine, garaje și mașini au fost avariate, o linie electrică a fost ruptă, peste 6.000 de locuitori din Nikopol au rămas fără curent electric.

Șeful regiunii a mai spus că în comunitatea Chervonogryhoriv au avut loc distrugeri în 14 case, au fost afectate un ambulatoriu, un magazin și un stadion. Până la o mie de oameni au rămas fără electricitate.

UPDATE 08:40 Exploziile de marți, 9 august, au distrus cel puțin șapte avioane rusești de la baza aeriană din Crimeea anexată de Rusia, arată o nouă imagine din satelit publicată de Planet Labs.

O imagine din satelit din 9 august arată mai multe avioane de luptă așezate în interiorul golfurilor din fâșii de pământ din Baza Aeriană Saki. Imaginea din satelit din 10 august, după explozie, arată rămășițele carbonizate a cel puțin șapte aeronave, scrie CNN.

Soarta aeronavei aflate pe linia de zbor nu este clară din imaginea din satelit. Avioanele suplimentare de pe linia de zbor și pe asfalt par nevătămate.

Cel puțin patru cratere sunt văzute în această zonă a bazei. În zona din jurul bermurilor de pământ și a liniei de zbor, există mai multe semne ale incendiului.

Explozia a ucis cel puțin o persoană și a rănit cel puțin nouă, potrivit unui comunicat al Ministerului Sănătății din Crimeea.

UPDATE 08:00 În Belarus, în noaptea de 11 august, s-au auzit zgomote de explozii și au fost vizibile fulgerări pe aerodromul Zyabrovka. Unitatea militară este situată în regiunea Gomel, scrie presa ucraineană care citează canalul de Telegram Belarusian Gayun.

„Există informații că se aud explozii și sunt vizibile fulgerări în zona aerodromului Zyabrovka. Datele sunt confirmate de mai multe surse deodată”, scrie presa.

Astfel, potrivit sursei citate, începând cu ora 00:30 pe 11 august, au fost cel puțin 8 focare la instalația militară.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)