Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ UE îi convoacă…

LIVE TEXT UE îi convoacă pe ambasadorii ruși într-o „manieră coordonată” după ce Putin a anunțat anexarea ilegală a regiunilor ucrainene. 222 de zile de război în Ucraina

Sursa foto: CNN

Sunt 222 de zile de când Rusia a început războiul împotriva Ucrainei. În dimineața zilei de luni, 3 octombrie, rușii au atacat orașul Zaporojie. Autorităților locale anunță că există victime. Forțele Armate ale Ucrainei anunță despre eliberarea satului Torske, regiunea Donețk. Președinții Poloniei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, României și Slovaciei au emis o declarație comună în susținerea cererii Ucrainei de aderare la Alianța Nord-Atlantică (NATO).

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Pe 30 septembrie, liderul de la Kremlin a anunțat anexarea ilegală a teritoriilor ocupate din Ucraina, după „referendumurile” criticate de comunitatea internațională, pe care rușii le-au organizat în perioada 23 – 27 septembrie în Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Consiliul Europei a condamnat anexarea ilegală a acestor teritorii menționând că „Crimeea, Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk sunt Ucraina”.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Luni, 3 octombrie:

UPDATE 21:55 Reprezentanții Uniunii Europene i-au convocat într-o „manieră coordonată” pe ambasadorii ruși din statele membre ale UE după decizia președintelui rus Vladimir Putin de a anexa săptămâna trecută regiuni ucrainene, a declarat luni un purtător de cuvânt al UE pentru CNN.

„Ca răspuns la ultimele măsuri luate de Rusia care își intensifică și mai mult agresiunea împotriva Ucrainei – cu referendumuri false și anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene – UE i-a convocat în mod coordonat pe ambasadorii ruși în statele membre ale UE și la instituțiile UE”, a declarat pentru CNN Peter Stano, purtătorul de cuvânt al UE pentru afaceri externe și politică de securitate, Peter Stano.

Stano a precizat că demersul are ca scop „să transmită o condamnare fermă a acestor acțiuni” și să ceară „oprirea imediată a pașilor care subminează integritatea teritorială a Ucrainei și care încalcă Carta ONU și dreptul internațional”.

Convocarea a început vineri, săptămâna trecută, potrivit lui Stano. Ambasadorul rus la UE a fost convocat luni după-amiază la Bruxelles, a adăugat el.

UPDATE 20:14 Trupele ruse au lansat un atac cu rachete asupra unei unități medicale din orașul Kupeansk, regiunea Harkov. O persoană a fost ucisă și alta rănită, anunță șeful administrației militare regionale Oleg Sinegubov.

„Din păcate, un anestezist a fost ucis și o asistentă a fost rănită. Informațiile despre răniți sunt încă în curs de precizare. Clădirea este aproape distrusă. Salvatorii și forțele de ordine lucrează la fața locului”, a spus Sinegubov.

UPDATE 18:20 Ucraina și Uniunea Europeană au semnat un memorandum privind alocarea unei asistențe macrofinanciare de 5 miliarde de euro. Anunțul a fost făcut de premierul ucrainean Denys Shmyhal pe Twitter.

„UE a semnat un memorandum de înțelegere privind acordarea de asistență macrofinanciară în valoare de 5 miliarde de euro Ucrainei. Sunt recunoscător președintelui Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și vicepreședintelui Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, pentru această decizie. Încă un gest din partea UE care arată că intenționează să sprijine Ucraina în câștigarea acestui război, în reconstrucție și în lupta pentru un viitor european”, a scris Shmyhal.

UPDATE 17:01 Franța intenționează să transmită Ucrainei 20 de vehicule blindate Bastionul ACMAT.

În plus, Franța „planifică să transfere 50 de milioane de euro, prin care Ucraina va putea achiziționa echipament militar de la companii franceze”, anunță Unian pe Telegram.

UPDATE 16:58 Jurnalista rusă, Marina Ovsyannikova, a fost anunțată în căutare de Ministerul rus de Interne, scrie „Novaya Gazeta, Europa”.

La mijlocul lunii august, jurnalista a fost plasată în arest la domiciliu sub acuzația de răspândire de „știri false” despre armata rusă în timp ce participa la un protest împotriva războiului, în fața Kremlinului. Pe 1 octombrie, Ovsyannikova a evadat din arestul la domiciliu. Fostul soț al femeii a spus că aceasta a dispărut într-o direcție necunoscută împreună cu fiica ei de 11 ani.

UPDATE 15:25 Duma de Stat a Federației Ruse a ratificat în unanimitate tratatele privind anexare ilegală la Rusia a teritoriilor ocupate din Ucraina.

Acum tratatele trebuie examinate de Consiliul Federației, după care trebuie să fie semnate de președintele rus.

UPDATE 13:55 Rusia va ”consulta” populația pentru a stabili frontierele regiunilor anexate Herson și Zaporojie, în sudul Ucrainei, a declarat luni, 3 septembrie, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, scrie TASS.

„Vom continua să consultăm populația acestor regiuni”, a declarat Peskov, întrebat dacă Rusia va anexa regiunile respective în totalitate sau doar părțile pe care le ocupă.

UPDATE 13:12 Liderul regiunii ruse Cecenia, Ramzan Kadîrov, a anunțat luni, pe 3 octombrie, că își trimite trei dintre fiii săi, adolescenți, să lupte în Ucraina, unde el a îndemnat să fie folosite arme nucleare.

Într-un mesaj postat pe Telegram, Ramzan Kadîrov a anunțat că fiii săi Ahmat, Eli şi Adam, în vârstă de 16, 15 şi respectiv 14 ani, urmează „de multă vreme” antrenamente militare pentru a învăța să utilizeze „diferite arme”.

„A venit timpul (pentru ei n. red.) să se remarce într-o bătălie adevărată, nu pot decât să salut hotărârea lor. Desigur, ei vor pleca în prima linie și se vor afla în zonele cele mai dificile de pe linia de contact”, a scris Kadîrov. Liderul cecen are 14 copii, potrivit site-ului său oficial.

UPDATE 12:26 Forțele armate ale Ucrainei au ridicat steagul Ucrainei în satul Mihailovka din regiunea Herson. Cu toate acestea, nu există încă informații oficiale despre eliberarea localității, scrie RBC-Ucraina cu referire la canalele locale de Telegram.

UPDATE 12:15 Forțele armate ale Ucrainei continuă luptele și își întăresc pozițiile în teritoriile eliberate din regiunea Herson, anunță Natalika Gumeniuk, șefa sediului de coordonare comună al centrului de presă al Forțelor de Apărare de Sud ale Ucrainei, scrie Unian.

„Situația continuă să ia amploare, continuăm luptele și întărirea în acele teritorii care au fost deja eliberate și sunt încă în curs de eliberare. De asemenea, continuăm să lucrăm cu populația locală pe linia frontului în acele localități care suferă de focul inamic. Sunt aproape 45 de localități care au fost bombardate în ultima zi. Organizăm evacuarea”, a spus Gumeniuk.

De asemenea, Natalia Gumeniuk susține că în teritoriile ocupate temporar din Ucraina, rușii ar efectua patrule, încercând să găsească bărbați cu vârsta cuprinsă între 18 și 35 de ani, pentru a-i recruta în armata lor.

Ea a adăugat, de asemenea, că furtuna de la Marea Neagră nu permite în prezent apropierea navelor inamice de malul ucrainean.

„Grupul inamic este format din opt nave și bărci, care se ascund atât de furtună, cât și de rachetele noastre de-a lungul coastei Crimeei. Acum au ridicat două submarine echipate cu „Kalibr”. Numărul total de port-rachete este de cinci unități – trei de suprafață și două sub apă, și acestea sunt mai mult de 30 de rachete de tip Kalibr. Și asta înseamnă că amenințarea cu rachetă rămâne, amenințarea nu a plecat nicăieri”, a spus Gumeniuk.

UPDATE 11:11 Presa rusă anunță despre trei explozii în orașul ocupat Herson. Preliminar ar fi vorba despre sistemele de apărare aeriană, potrivit RIA Novosti.

UPDATE 10:43 „Sicriul de zinc pe roți a ajuns pe strada ta”. O astfel de pancartă a apărut în timpul nopții o stradă din Sankt-Petersburg.

UPDATE 10:18 Trupele ruse au lansat atacuri în direcția localităților Avdeevka și Seversk, din regiunea Donețk. Șeful administrației militare din regiunea Donețk, Pavel Kirilenko, susține că cel mai mult a suferit localitatea Ciasov Yar din raionul Gorlovka.

„Rușii au lovit căminul unei instituții de învățământ din Ciasov Yar, cel puțin o persoană este sub dărâmături. Operațiunea de salvare continuă”, a declarat Kirilenko.

UPDATE 9:45 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a anunțat duminică, 2 octombrie, că forțele ucrainene au eliberat localitățile Arhanghelsk şi Miroliubovka din regiunea Herson. În discursul său de duminică noapte, Zelensky a menționat, fără a oferi detalii, că succesul forțelor ucrainene în regiunea Doneţk nu se limitează la Liman.

UPDATE 9:00 Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei susține că Rusia a pierdut 60 430 de soldați în războiul împotriva Ucrainei.

De cealaltă parte, zilele trecute ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a declarat că Rusia a pierdut în războiul din Ucraina 5 937 de soldați, iar 90% dintre răniți au revenit în serviciul militar. Cât despre pierderile Ucrainei, Șoigu spunea că acestea ar fi de 61 000 de morți și 49 000 de răniți.

Cu toate acestea, la 21 septembrie, președintele rus Vladimir Putin a anunțat despre mobilizarea parțială în Rusia. Ulterior, ministrul rus al Apărării, Serghei Șoigu, a explicat că urmează să fie recrutați 300 de mii de rezerviști, cetățenii care au efectuat serviciul militar și au „experiență relevantă”.

UPDATE 7:59 În dimineața zilei de luni, 3 octombrie, rușii au atacat orașul Zaporojie, anunță Anatoli Kurtev, primarul și secretarul Consiliului orașului Zaporojie.

„Preliminar, ca urmare a bombardamentelor inamice, infrastructura orașului a fost distrusă. Din păcate, există victime”, a spus el, potrivit unian.

Șeful administrației militare din Zaporojie, Aleksandr Staruh, susține că „există riscul unor atacuri repetate”.

UPDATE 7:45 Forțele Armate ale Ucrainei anunță despre eliberarea satului Torske, regiunea Donețk, potrivit unian.

„Continuă loviturile cu artilerie asupra unităților inamice, care încearcă să se mențină în Kremennaia și să construiască o apărare”, a anunțat purtătorul de cuvânt al grupului estic al Forțelor Armate ale Ucrainei, Serghei Cerevatîi.

UPDATE 7:30 Președinții Poloniei, Cehiei, Estoniei, Letoniei, Lituaniei, Macedoniei de Nord, Muntenegrului, României și Slovaciei au emis o declarație comună în susținerea cererii Ucrainei de aderare la Alianța Nord-Atlantică (NATO). Documentul a fost publicat pe site-ul oficial al șefului Poloniei, Andrzej Duda.

„Susținem cu tărie decizia summitului NATO de la București din 2008 privind viitoarea aderare a Ucrainei”, se arată în comunicat. La acel summit, Alianța „a convenit că Ucraina și Georgia vor deveni membre NATO” și le-a susținut cererea de aderare la Planul de acțiune pentru aderarea la NATO.

De asemenea, președinții au cerut Rusiei să se retragă imediat din toate teritoriile ocupate și au cerut tuturor aliaților să-și sporească în mod semnificativ asistența militară acordată Ucrainei.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)