Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Macron va discuta…

LIVE TEXT Macron va discuta cu Biden despre războiul din Ucraina în timpul vizitei sale în SUA. 278 de zile de război în Ucraina

UPDATE 22:25 Președintele francez Emmanuel Macron va vorbi despre războiul provocat de Rusia în ucraina, în timpul vizitei sale în SUA, scrie CNN.

Macron urmează să sosească, la Washington, marți seară.

Discuțiile politice, a precizat un oficial francez, vor începe la Casa Albă, joi dimineață, după o ceremonie de bun venit. Discuțiile private vor fi urmate de o conferință de presă cu Macron și președintele american Joe Biden.

Oficialul a declarat că vizita lui Macron în SUA vine într-un moment al războiului din Ucraina, când „este important să confirmăm cooperarea strânsă pe care am avut-o încă de la începutul acestui război al invaziei brutale a Rusiei și chiar înainte, pregătindu-ne pentru un astfel de scenariu”.

UPDATE 20:58 Lupte intense continuă în apropiere de orașul Bahmut din estul regiunii Donețk. Orașul a devenit o țintă importantă pentru forțele ruse, care nu au avut succes în ultimele luni în câștigarea de teritorii în estul Ucrainei și au fost nevoite să se retragă din multe zone. În ultimele zile, mai multe înregistrări video difuzate pe rețelele de socializare au ilustrat distrugerile imense din Bahmut, unde mii de oameni încă trăiesc, fără curent electric și apă potabilă, scrie CNN.

Denis Pușilin, liderul autoproclamatei Republici Populare Donețk, numit de Rusia, a declarat luni că forțele ruse sunt acum aproape de a înconjura orașul Bahmut.

„Situația din Bahmut rămâne dificilă, dar unitățile noastre, în special unitatea grupului Wagner, avansează cu siguranță. Există, de asemenea, succese în apropiere de Bahmut”, a declarat Pușilin.

Ucrainenii au recunoscut ofensivele rusești în zonă, dar neagă că ar fi pierdut teren.

Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei a declarat luni că „inamicul continuă să își concentreze principalele eforturi pe desfășurarea de operațiuni ofensive”.

UPDATE 18:45 Ministrul estonian de Externe, Urmas Reinsalu, a declarat că țara sa a furnizat Ucrainei generatoare, scrie novosti.dn.ua.

„Acum, generatoarele estoniene sunt în drum spre Ucraina. Vom trimite mai multe generatoare în Ucraina în viitorul apropiat. Am revizuit toate rezervele noastre. Încercăm să trimitem totul cât mai rapid”, a subliniat Reinsalu.

UPDATE 17:14 Aproximativ 5 000 de femei se află acum pe câmpul de luptă din Ucraina. Ministrul ucrainean al Apărării, Aleksei Reznikov, a declarat acest lucru în cadrul Congresului femeilor ucrainene, potrivit Ukrinform.

„În mod direct, aproximativ 5 mii de femei sunt implicate în operațiunile de luptă. 101 femei militare au fost ucise. Cincizeci de persoane sunt considerate dispărute și peste 100 sunt rănite. 50 de femei au fost deja marcate cu distincții de stat, au titlul de Erou al Ucrainei, din păcate, post mortem”, a spus ministrul.

Potrivit acestuia, 59. 786 de femei activează în prezent în forțele armate ucrainene. Dintre acestea, 41 000 sunt militari, aproape 19.000 sunt lucrători civili.

UPDATE 15:55 Deschiderea coridorului de cereale din Marea Neagră și schimbul de prizonieri de război au arătat că este posibil să se ajungă la soluții diplomatice între Ucraina și Rusia. Președintele turc Recep Tayyip Erdogan a exprimat această opinie la cea de-a 38-a reuniune a Comitetului Permanent pentru Cooperare Economică și Comercială (COMCEC) al Organizației Cooperării Islamice (OCI) de la Istanbul, scrie Ukrinform.

„Încă din prima zi, am lucrat din greu pentru a pune capăt războiului dintre Rusia și Ucraina și pentru a opri vărsarea de sânge. Profitând de prietenia noastră strânsă cu ambii lideri, am reunit autoritățile ruse și ucrainene din țara noastră în diferite ocazii. Deschiderea unui coridor de cereale peste Marea Neagră și schimbul de prizonieri au arătat că o soluție diplomatică era posibilă”, a declarat Erdogan.

Președintele turc a subliniat că prin coridorul de cereale de la Marea Neagră au fost transportate peste 11 milioane de tone de cereale.

UPDATE 14:00 Miniștrii de externe ai Letoniei, Estoniei, Lituaniei, Finlandei, Islandei, Norvegiei și Suediei au sosit la Kiev pentru a discuta despre continuarea sprijinului acordat Ucrainei. Despre asta a anunțat pe Twitter ministrul leton de externe Edgars Rinkevics.

„Miniștrii de externe vizitează Kievul și se întâlnesc cu înalți oficiali ucraineni; acesta este cel mai mare grup de miniștri care vizitează Ucraina de la începutul agresiunii rusești. Întrebarea principală este cum să sprijinim în continuare Ucraina”, se arată în postare.

UPDATE 12:46 Ucraina, împreună cu partenerii său, caută modalități de consolidare a inițiativei privind cerealele și de extindere a capacităților acesteia, deoarece Rusia are încă capacitatea de a-i limita activitatea. De exemplu, 77 de nave sunt în așteptare pentru a trece de inspecția din Turcia, a declarat ministrul Infrastructurii, Aleksandr Kubrakov.

„Inițiativa privind cerealele a fost prelungită cu 120 de zile, dar Rusia are încă instrumentele necesare pentru a-i limita artificial capacitatea”, a scris Kubrakov.

Ministrul a declarat că 77 de nave sunt în prezent în așteptare pentru inspecție în Turcia. Din cauza poziției Rusiei, există de 5 ori mai puține inspecții pe zi decât erau. Iar porturile din Odesa utilizează până la 50% din capacitatea lor. Prin urmare, nu se așteaptă ca Ucraina să atingă exportul de 3 milioane de tone de cereale în noiembrie. În timp ce în octombrie această cifră a fost de 4,3 milioane de tone, iar din punct de vedere tehnic suntem capabili să exportăm 6 milioane de tone pe lună.

UPDATE 11:50 Leonid Pasecinik, așa-numitul lider al regiunii Lugansk, ilegal anexate de Rusia, anunță despre un nou schimb de prizonieri cu Ucraina.
„23 de apărători din regiunea Lugansk au fost eliberați și se întorc acasă. În doar câteva ore, luptătorii își vor putea îmbrățișa rudele și pe cei dragi”, a scris Pasecinik.

Așa-numitul lider al regiunii nu a precizat dacă este vorba despre cei mobilizați pe teritoriul Luganskului sau la militarii ruși. Partea ucraineană nu a comentat deocamdată schimbul de prizonieri. Săptămâna trecută, Ucraina și Rusia au făcut de trei ori schimb de prizonieri.

UPDATE 10:45 Pentagonul analizează propunerea companiei Boeing de a furniza Ucrainei bombe de precizie ieftine și de mici dimensiuni, montate pe rachete disponibile, permițând Kievului să lovească mult în spatele liniilor rusești, scrie Reuters.

Stocurile militare ale SUA și ale aliaților sunt în scădere, iar Ucraina se confruntă cu o nevoie tot mai mare de arme mai sofisticate pe măsură ce războiul se prelungește. Sistemul propus de Boeing, denumit Ground-Launched Small Diameter Bomb (GLSDB), este unul dintre cele aproximativ șase planuri creionate pentru a pune în producție noi muniții pentru Ucraina și aliații americani din Europa de Est, au declarat surse din industrie pentru Reuters.

GLSDB ar putea fi livrată încă din primăvara anului 2023, potrivit unui document analizat de Reuters și de trei persoane familiarizate cu acest plan. Acesta combină bomba cu diametru mic GBU-39 (SDB) cu motorul de rachetă M26, ambele fiind comune în stocurile americane.

Deși SUA au respins solicitările pentru racheta Atacms, cu o rază de acțiune de 185 mile (297 km), raza de acțiune de 94 mile (150 km) a GLSDB ar permite Ucrainei să lovească ținte militare valoroase care au fost inaccesibile și ar ajuta-o să continue să preseze contraatacurile prin perturbarea zonelor din spate ale Rusiei.

GLSDB este fabricată în comun de Saab AB și Boeing Co și se află în dezvoltare din 2019, cu mult înainte de invazie, pe care Rusia o numește „operațiune specială”. În octombrie, directorul executiv al SAAB, Micael Johansson, a declarat despre GLSDB: „În cel mai scurt timp așteptăm contracte în acest sens”.

UPDATE 10:10 329 de copii din Ucraina au fost dați dispăruți, 12 034 au fost deportați și 7 819 au fost găsiți, potrivit portalului de stat „Copiii războiului”, anunță serviciul de presă al Procuraturii Generale a Ucrainei.

Procurorii ucraineni au raportat că 440 de copii au fost uciși din cauza agresiunii armate ruse și 851 au fost răniți. Astfel, în total, cel puțin 1 291 de copii au avut de suferit în Ucraina ca urmare a războiului pornit de Rusia. Cu toate acestea, cifrele nu sunt definitive, deoarece se lucrează în prezent la identificarea victimelor în rândul copiilor, în zonele unde au loc ostilități active, în teritoriile ocupate temporar și în cele eliberate.

UPDATE 9:37 Forțele de apărare ale Ucrainei au eliminat aproximativ 87 900 de soldați ruși, în perioada 24 februarie – 28 noiembrie, dintre care 590 în ultimele 24 de ore, susține Statul Major al Forțelor Armate ale Ucrainei.

UPDATE 8:48 De la începutul războiului din Ucraina, 32 000 de obiecte de infrastructură civilă au fost avariate de bombardamente, a declarat adjunctul ministrului de interne al Ucrainei, Evghenii Yenin. Este vorba, în special, despre clădiri private sau despre apartamentele civililor, a precizat el.

„Până în prezent, am numărat aproximativ 32.000 de astfel de obiecte care au fost lovite de obuze rusești. Acestea sunt în principal clădiri private sau apartamente ale civililor”, a declarat Yenin, citat de Ukrayinska Pravda.

Potrivit lui Yenin, doar 3% din numărul de bombardamente înregistrate au fost îndreptate asupra unor instalații militare. De asemenea, peste 700 de obiecte de infrastructură critică, precum aerodromuri, poduri, depozite de petrol, substații electrice, au fost avariate, a adăugat adjunctul ministrului.

UPDATE 8:00 Bombardamentele rușilor au ucis 2 civili în regiunea Donețk, anunță șeful administrației militare a regiunii, Pavel Kirilenko.

„Pe 27 noiembrie, rușii au ucis 2 civili în Kurahovo, regiunea Donețk. Alte 4 persoane au fost rănite în regiune. În prezent, este imposibil de stabilit numărul exact al victimelor din Mariupol și Volnovaha”, a anunțat Kirilenko în dimineața zilei de 28 noiembrie.

UPDATE 7:55 Șeful administrației militare a regiunii Dnepropetrovsk, Valentin Reznicenko, anunță că trupele ruse au tras peste 30 de obuze asupra raionului Nikopol şi a satelor din jur, în noaptea de 28 noiembrie. Reznicenko susține că rușii au folosit sisteel „Grad” și artileria grea. Nu au fost raportate victime, a precizat șeful administrației militare a regiunii Dnepropetrovsk.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 224 (miercuri, 5 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 225-a zi (joi, 6 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 226 (vineri, 7 octombrie)
LIVE TEXT/ A 227-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 8 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 228 (duminică, 9 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 229 (luni, 10 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 230 (marți, 11 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 231 (miercuri, 12 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 232 (joi, 13 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 233 (vineri, 14 octombrie)
LIVE TEXT/ A 234-a zi de Război în Ucraina (sâmbătă, 15 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 235 (duminică, 16 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 236 (luni, 17 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 237 (marți, 18 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 238 (miercuri, 19 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 239 (joi, 20 octombrie)
LIVE TEXT/ 240 de zile de război în Ucraina (vineri, 21 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 241 (sâmbătă, 22 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 243 (luni, 24 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 244 (marți, 25 octombrie)
LIVE TEXT/ 245 de zile de război în Ucraina (miercuri, 26 octombrie)
LIVE TEXT/ A 246-a zi de război în Ucraina (joi, 27 octombrie)
LIVE TEXT/ A 247-a zi de război în Ucraina (vineri, 28 octombrie)
LIVE TEXT/ A 248-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 29 octombrie)
LIVE TEXT/ A 249-a zi de război în Ucraina (duminică, 30 octombrie)
LIVE TEXT/ 250 de zile de război în Ucraina (luni, 31 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 251 (marți, 1 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 252 (miercuri, 2 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 253 (joi, 3 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 254 (vineri, 4 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 255 (sâmbătă, 5 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 256 (duminică, 6 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 257 (luni, 7 noiembrie)
LIVE TEXT/ 258 de zile de război în Ucraina (marți, 8 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 259 (miercuri, 9 noiembrie)
LIVE TEXT/ 260 de zile de război în Ucraina (joi, 10 noiembrie)
LIVE TEXT/ 261 de zile de război în Ucraina (vineri, 11 noiembrie)
LIVE TEXT/ 262 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 12 noiembrie)
LIVE TEXT/ 263 de zile de război în Ucraina (duminică, 13 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 264 (luni, 14 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 265 (marți, 15 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 266 (miercuri, 16 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 267 (joi, 17 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 268 (vineri, 18 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 269 (sâmbătă, 19 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 270 (duminică, 20 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 271 (luni, 21 noiembrie)
LIVE TEXT/ A 272-a zi de război în Ucraina (marți, 22 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 273 (miercuri, 23 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 274 (joi, 24 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 275 (vineri, 25 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 276 (sâmbătă, 26 noiembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 277 (sâmbătă, 26 noiembrie)