Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Sistemul de apărare…

LIVE TEXT Sistemul de apărare aeriană, activat în Crimeea. Au fost înregistrate mai multe explozii. Război în Ucraina, ziua 177

În dimineața zilei de vineri, 19 august, rușii au bombardat orașele Nikolaev și Harkov. Potrivit autorităților locale, în Harkov un om a fost rănit. În oraș a izbucnit un incendiu. Noi atacuri asupra regiunii Dnepropetrovsk. Un bărbat a fost ucis, un băiat de 12 ani a fost rănit. Mai multe clădiri, magazine, un liceu, o bancă și o stație de autobuz au fost avariate.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Vineri, 19 august:

UPDATE 22:20  Sistemul de apărare aeriană din Crimeea a fost activat în seara zilei de joi, relatează presa ucraineană. Mai multe drone ar fi fost doborâte deasupra peninsulei ca urmare a apărării aeriene.

Mai târziu, așa-numitul consilier al șefului Crimeei, Oleg Kryuchkov, a spus că sistemul de apărare aeriană a funcționat anterior în Evpatoria. Totodată, așa-numitul guvernator al Sevastopolului ocupat, Mihail Razvozhaev, a spus că un sistem de apărare aeriană a fost declanșat în oraș și o dronă a fost doborâtă.

UPDATE 20:35 Departamentul american al Apărării a anunțat că va oferi asistență militară suplimentară în valoare de 775 de milioane de dolari Ucrainei, a declarat vineri un înalt oficial din domeniul apărării, relatează CNN.

Potrivit oficialului, în noul pachet va include muniție suplimentară pentru sistemul de rachete de artilerie (HIMARS) pe care l-a furnizat Kievului anterior, 16 obuziere și muniție, echipament de deminare,
15 drone ScanEagle pentru a ajuta la recunoașterea țintelor pentru artileria ucraineană, 40 de vehicule protejate împotriva ambuscadelor rezistente la mine (MRAP) care le vor permite ucrainenilor să se deplaseze prin zone minate, rachete anti-radar de mare viteză (HARM) și 1 500 de rachete antitanc (TOW).

Cu acest ultim pachet, administrația Biden oferit peste 10 miliarde de dolari în asistență de securitate pentru Ucraina. Acesta este cel de-al 19-lea pachet PDA pe care departamentul l-a oferit Ucrainei din august 2021.

UPDATE 18:40 Președintele francez Emmanuel Macron i-a spus vineri omologului său rus că este îngrijorat de riscurile de siguranță la centrala nucleară Zaporojie din Ucraina, a menționat într-un comunicat Palatul Elysee, adăugând că Putin a fost de acord ca o misiune de experți de la Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) să viziteze centrala.

Cei doi președinți au convenit să-și continue discuțiile în zilele următoare, potrivit unui comunicat citat de Reuters.

Operatorul de energie nucleară din Ucraina a declarat vineri că există bănuieli că Moscova intenționează să decupleze centrala nucleară Zaporojie de rețeaua Ucrainei, o operațiune complexă despre care Kievul spune că ar putea provoca un dezastru.

Potrivit Kremlinului, Putin ar fi spus că bombardamentele din apropierea centralei nucleare controlată de ruși, în privința căreia a dat vina pe Kiev, a creat riscul unei „catastrofe la scară largă”.

UPDATE 16:53 Secretarul general al ONU, António Guterres, a ajuns la Odesa, unde vor continua negocierile cu președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, și cu președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan.

„Este foarte emoționant pentru mine să văd cum în Odesa se încarcă cereale pe o navă. Această navă aduce, de asemenea, speranță celor mai vulnerabile oameni și țări din lume”, a scris secretarul general al ONU pe Twitter.

Guterres se află în Ucraina din 17 august. Zelensky, după întâlnirea cu secretarul general al ONU și Erdogan, a spus că este pregătit pentru negocieri cu Vladimir Putin, dar numai dacă trupele ruse părăsesc teritoriile ocupate ale Ucrainei. Erdogan a promis că va discuta subiectul la întâlnirea cu președintele Rusiei.

UPDATE 15:25 Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat vineri, 19 august, că va discuta despre centrala nucleară Zaporojie cu președintele rus Vladimir Putin, după o întrevedere cu liderul ucrainean Volodimir Zelensky, scrie Reuters.

Zelenski a declarat că Rusia trebuie să elimine toate minele din zonă, a spus Erdogan joi, într-un interviu acordat în timpul zborului său de întoarcere din oraşul ucrainean Lvov, potrivit declaraţiilor sale raportate de mass-media turce.

„Vom discuta problema (centralei nucleare Zaporojie) cu (Vladimir) Putin şi îi vom cere în mod concret Rusiei să facă ceea ce trebuie, ca un pas important pentru pacea în lume”, a subliniat Erdogan.

UPDATE 14:43 În orașul ucrainean Harkov a apărut primul adăpost anti-bombă, lângă o stație de așteptare a transportului public. Este vorba despre o construcție din beton armat care va putea fi folosită de locuitorii orașului în cazul unei amenințări de bombardare.

Anterior, primarul orașului Harkov, Igor Terehov anunța că astfel de adăposturi vor apărea lângă mai multe stații de așteptare.

UPDATE 13:55 Primul tren cu cereale a intrat în Complexul Galați, pe linia cu ecartament larg, redeschisă după 22 de ani. Primul transport de cereale din Ucraina, care a tranzitat Republica Moldova, a intrat aseară, în jurul orei 22.45, în complexul Galați, stația Galați Largă, grupa A, scrie HotNews.ro.

După finalizarea formalităților de vamă, trenul va ajunge astăzi direct în Portul Galați, pe linia de cale ferată cu ecartament larg 706 J Galați Largă Ana – Galați Bazin – Galați Mărfuri – Port Docuri.

Este prima garnitură, formată din 15 vagoane încărcate de cereale, care circulă, după 22 de ani, pe linia de cale ferată cu ecartament larg 706 J, de unde marfa poate fi încărcată direct pe nave.

SRCF Galați a redeschis linia cu ecartament larg pe 7 iulie 2022, lucrările de reparații fiind executate în regie proprie, cu personal de specialitate, și finalizate în 30 de zile.

Redeschiderea celor două linii de cale ferată 706 J Galați și 706 I Siloz Port Docuri – Galați Mărfuri – Galați Călători (ecartament normal – 22 iulie 2022) contribuie la revigorarea activității din Portul Galați, prin operaționalizarea transporturilor de cereale care ajung acum direct în Siloz, fără manevre de transpunere a vagoanelor de pe linia cu ecartament larg, pe linia cu ecartament normal.

Vagoanele cu cereale din Ucraina intră direct în Siloz pe linia cu ecartament larg, iar din Siloz pleacă garniturile încărcate cu cereale, pe linia cu ecartament normal.

UPDATE 12:22 De la începutul invaziei, Rusia a pierdut 44.700 de soldați în Ucraina, precum și 1.899 de tancuri, 4.195 de vehicule blindate de luptă, 1.016 sisteme de artilerie, 266 de sisteme de rachete cu lansatoare multiple, 141 de sisteme de apărare aeriană, 197 de elicoptere, 234 de avioane, 795 de drone și 15 ambarcațiuni, potrivit Statului Major al Ucrainei.


UPDATE 10:28 Institutul American pentru Studiul Războiului (ISW), în raportul său zilnic despre situația de pe front notează că, joi, 18 august, armata rusă pentru prima dată după 6 iulie nu a raportat nicio „achiziție” teritorială.

Potrivit experților ISW, forțele ruse au încercat să atace la sud de Seversk, oraș din regiunea Donețk, și la nord-est de orașul Bahmut. În plus, armata rusă continuă operațiunile ofensive în apropiere de Donețk, inclusiv în nordul, vestul și sud-vestul orașului.

Conform experților Institutului pentru Studierea Războiului, forțele ruse au efectuat o încercare nereușită de a ataca în direcția Zaporojie, în special, de la Egorovka până la Șevcenkovo ​​- ambele localități sunt situate la est de granița regiunilor Donețk și Zaporojie.

UPDATE 9:17 Serviciile secrete britanice susțin că, în urma atacurilor rusești asupra zonelor rezidențiale din Harkov, în după-amiaza zilei de 17 august 2022, cel puțin 12 civili au fost uciși.

„Deși linia frontului în acest sector a înregistrat puține progrese din luna mai, cel de-al doilea oraș al Ucrainei (Harkov n. r.) a fost unul dintre cele mai bombardate de la începutul invaziei, când forțele ruse aveau probabil ca obiectiv să ajungă la periferie în 24 de ore.

Situat la aproximativ 15 kilometri de linia frontului, Harkov suferă din cauza aflării în raza de acțiune a majorității tipurilor de artilerie rusă. Utilizarea mai multor lansatoare de rachete și a altor arme a provocat distrugeri mari în oraș”, anunță Serviciile secrete britanice.

UPDATE 9:03 Rușii au lovit orașul Kramatorsk din regiunea Donețk. Au fost avariate două instituții de învățământ, Colegiul Profesional din Kramatorsk și Academia de Stat de Construcție de Mașini din Donbas, anunță primarul orașului, Alexandr Goncearenko.

Primarul a adăugat că, din fericire, nimeni nu a avut de suferit.

UPDATE 8:00 Mai multe raioane ale regiunii Dnepropetrovsk au fost atacate de ruși. Șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko susține că este vorba despre raioanele Krivoy Rog, Sinelnikovsk și Nikopol.

„Rușii au ucis un bărbat de 36 de ani în localitatea Apostolovsk din regiunea Krivoy Rog. (…) A fost lovită și localitatea Zelenodolsk din Velikaya Kostroma. Există distrugere. Există răniți. Un băiat de 12 ani a fost rănit în localitatea Mezhev din raionul Sinelnikovsk. Copilul este la spital, a fost operat.
Inamicul a trimis 10 obuze de artilerie de tun în centrul orașului Nikopol. Aproximativ 20 de clădiri înalte, magazine, un liceu, o bancă și o stație de autobuz au fost avariate”
, spune Reznicenko.

UPDATE 7:45 Vineri dimineața rușii au bombardat orașele Nikolaev și Harkov.

Potrivit primarului din Nikolaev, Alexandr Senkevici, explozii puternice au tunat în oraș în timpul unui raid aerian, în jurul orei 4:06 dimineața.

În Harkov, trei cartiere ale orașului au fost atacate de ruși. Potrivit informațiilor preliminare, există victime. În urma bombardamentelor în oraș a izbucnit un incendiu puternic, anunță Igor Terehov.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)