Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ Armata ucraineană ar…

LIVE TEXT Armata ucraineană ar fi preluat controlul asupra șase localități din regiunea Lugansk. Război în Ucraina, ziua 224

Sursa foto: Unian

Țările membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri, 5 octombrie, la un acord politic pentru a pune în aplicare al optulea pachet de sancțiuni comunitare împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina, de această dată ca răspuns la anexarea ilegală a patru teritorii ucrainene. Vladimir Putin a semnat legile privind anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene ocupate de armata rusă – autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și teritoriile ocupate din Herson și Zaporojie.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. De atunci, sute de sate și orașe din Ucraina au fost distruse de rachetele rușilor, iar sute de mii de oameni au fost nevoiți să-și părăsească casele pentru a se salva din calea războiului.

Pe 30 septembrie, liderul de la Kremlin a anunțat anexarea ilegală a teritoriilor ocupate din Ucraina, după „referendumurile” criticate de comunitatea internațională, pe care rușii le-au organizat în perioada 23 – 27 septembrie în Donețk, Lugansk, Zaporojie și Herson. Consiliul Europei a condamnat anexarea ilegală a acestor teritorii menționând că „Crimeea, Herson, Zaporojie, Donețk și Lugansk sunt Ucraina”.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Miercuri, 5 octombrie:

UPDATE 21:55 Armata ucraineană a preluat controlul asupra șase localități din regiunea Lugansk, anunță șeful administrației militare regionale, Serghei Gaidai, scrie novosti.dn.ua.

El a îndemnat locuitorii regiunii să se îndepărteze de linia frontului și să rămână în adăposturi.

UPDATE 19:58 Președintele rus Vladimir Putin a semnat miercuri un decret prin care Rusia preia controlul asupra centralei nucleare de la Zaporojie. De asemenea, Putin a însărcinat cabinetul să stabilească „modul de reglementare și funcționare a centralei de la Zaporojie” – care se află sub control militar rusesc din martie.

Potrivit presei din Ucraina, de la începutul invaziei, rușii au bombardat constant centrala nucleară de la Zaporojie.

La începutul lunii septembrie, Agenția Internațională pentru Energie Atomică (AIEA) a anunțat că este „profund îngrijorată” de situația de la centrala nucleară de la Zaporojie și spunea că există o „nevoie urgentă” de măsuri pentru a preveni un accident nuclear, și anume stabilirea unei zone de siguranță și protecție nucleară în jurul sitului ocupat de Rusia, scrie CNN.

Agenția a subliniat nevoia urgentă de măsuri provizorii „pentru a preveni un accident nuclear care să apară din cauza unor daune fizice cauzate de mijloace militare”.

UPDATE 18:45 Ucraina poartă negocieri dificile cu Turcia și cu ONU în vederea prelungirii acordului de la Istanbul pentru deschiderea unui „coridor de cereale” maritim pentru exportul de produse agricole ucrainene către țări terțe, pe motiv că acordurile semnate în iulie expiră în luna noiembrie a acestui an. Declarațiile în acest sens au fost făcute de Mihail Podolyak, consilierul președintelui ucrainean Volodimir Zelensky, scrie novosti.dn.ua.

Consilierul a subliniat că Ucraina nu negociază direct cu Rusia, ci este angajată în dialog în cadrul unor grupuri de negociere din care fac parte Turcia și ONU.

UPDATE 17:04 Președintele Rusiei, Vladimir Putin, a anunțat miercuri că a semnat un decret prin care se fac unele modificări la ordinul de mobilizare parțială, semnat pe 21 septembrie. Putin a afirmat că noul decret amână mobilizarea pentru mai multe categorii de studenți, inclusiv pentru anumiți absolvenți înscriși la studii post-universitare, scrie presa rusă.

UPDATE 15:13 Armata ucraineană se află în satul Grekovka din regiunea Lugansk, care se află lângă granița cu regiunea Harkov. Cel puțin asta arată imaginile publicate pe rețelele de socializare.

De asemenea, canalele ucrainene de Telegram publică un videoclip care se presupune că este filmat în Makeevka, regiunea Lugansk. Forțele Armate ale Ucrainei nu au comentat informațiile privind eliberarea acestor localități. Anterior, atât Makeevka, cât și Grekovka erau sub controlul militarilor din autoproclamata republică Luganks.

UPDATE 14:40 Soldații ucraineni au început operațiunea de eliberare a regiunii Lugansk. Mai multe localități au fost deja eliberate, anunță șeful administrației militare regionale, Serhei Gaidai.

„Eliberarea regiunii Lugansk a început. Mai multe localități au fost deja eliberate din mâinile armatei ruse”, a declarat Gaidai într-o înregistrare video postată pe Telegram, fără a preciza numele acestor localități.

Potrivit lui Gaidai, rușii înțeleg că „sunt zdrobiți”, așa că încearcă să mineze tot mai multe drumurile și clădiri. Gaidai a vorbit, de asemenea, despre livrarea ajutorului umanitar pentru ucrainenii din zonele afectate de război.

„Pentru prima dată am vizitat satul după atâtea luni de război. Distrus până la pământ, dar niciodată ocupat de invadatori. 15 locuitori din zonă sunt în sfârșit liberi”, a adăugat șeful administrației militare regionale, Serhei Gaidai.


Armata ucraineană a realizat în ultimele săptămâni progrese importante în nordul regiunii sudice Herson şi a recucerit din mâinile rușilor aproape toată regiunea Harkov, în nord-est, deschizând astfel calea pentru continuarea contraofensivei spre regiunea Lugansk, bastion al separatiștilor instalați de Moscova din 2014.

UPDATE 12:45 Ministerul Afacerilor Externe al Rusiei a anunțat miercuri, 5 octombrie, că centrala nucleară din Zaporojie va funcționa sub supravegherea agențiilor ruse de profil, după ce președintele rus Vladimir Putin a anexat ilegal regiunea Zaporojie la sfârșitul săptămânii trecute, informează agenția rusă RIA Novosti.

Agenția de presă rusă, TASS, a informat că Rafael Grossi, directorul general al Agenţiei Internaționale pentru Energie Atomică (AIEA), va întreprinde o vizită la Moscova în zilele următoare, pentru a discuta despre situația de la centrală.

Rusia a anexat ilegal o parte a regiunii Zaporojie şi alte trei regiuni ucrainene, după ce pe teritoriul acestora au fost organizate așa-zise „referendumuri”, voturi denunțate de Kiev şi de guvernele occidentale drept ilegale.

UPDATE 12:12 Președintele Ucrainei, Volodimir Zelensky, a publicat imagini din orașul ucrainean Liman, eliberat de sub ocupație rusească.

„Există o singură cale de a opri asta: eliberarea pământurilor noastre. Și suntem încrezători că întregul teritoriu al statului nostru va fi eliberat de inamic – dușman al Ucrainei, a vieții, umanității, legii și adevărului”, a scris Zelensky.

UPDATE 11:45 Țările membre ale Uniunii Europene au ajuns miercuri, 5 octombrie, la un acord politic pentru a pune în aplicare al optulea pachet de sancțiuni comunitare împotriva Rusiei pentru invazia din Ucraina, de această dată ca răspuns la anexarea ilegală a patru teritorii ucrainene.

„Ambasadorii au ajuns la un acord politic cu privire la noile sancțiuni împotriva Rusiei: un răspuns contondent al UE la anexarea ilegală de teritorii ucrainene de către (președintele rus Vladimir n. red.) Putin”, a anunțat președinția cehă prin rotație a Consiliului UE, într-un mesaj postat pe Twitter.

Potrivit mesajului de pe Twitter al președinției cehe, pachetul include: interzicerea transportului naval al țițeiului rusesc către țări terțe peste plafonarea prețului la petrol și o interzicere a serviciilor aferente; extinderea interdicțiilor de import asupra mărfurilor – produse din oțel, pastă de celuloză, hârtie, utilaje şi aparatură de uz casnic, produse chimice, plastic, țigarete etc.; interdicția de a furniza servicii de IT, inginerie și juridice entităților ruse şi o extindere a interdicției privind exportul de tehnologie; o extindere a regimului de sancțiuni la Herson şi Zaporojie (două dintre cele patru regiuni ucrainene anexate ilegal de Rusia – n. red.).

UPDATE 10:41 Președintele rus Vladimir Putin a semnat legile privind anexarea ilegală a teritoriilor ucrainene ocupate de armata rusă – autoproclamatele republici Donețk și Lugansk, precum și teritoriile ocupate din Herson și Zaporojie.

De asemenea, Putin a numit șefii interimari ai noilor „regiuni ale Rusiei”. Aceștia sunt foștii așa-numiții șefi de administrații care au condus regiunile înainte de a fi anexate ilegal la Federația Rusă.

Denis Pușilin – „șef interimar” al regiunii Donețk.
Leonid Pasecinik – „șef interimar” al regiunii Lugansk.
Vladimir Saldo – „guvernator interimar” al regiunii Herson.
Evgeni Balițky – „guvernator interimar” al regiunii Zaporojie.

Rusia a anexat ilegal aceste teritorii ocupate, prin semnarea unor „tratate” pe 30 septembrie 2022. UE, SUA, și alte țări ale lumii au declarat că nu vor recunoaște această anexare ilegală și au solicitat retragerea trupelor ruse de pe teritoriul Ucrainei.

UPDATE 9:22 Noaptea trecută, trupele ruse au atacat regiunea Nikolaev cu șase drone kamikaze Shahed-136. Toate au fost doborâte de forțele de apărare aeriană, anunță șeful administrației militare a regiunii, Vitali Kim.

UPDATE 9:00 Statele membre ale UE ar fi ajuns la un acord cu privire la cel de-al optulea pachet de sancțiuni împotriva Rusiei, scrie Politico, citând surse.

Printre măsurile convenite se numără plafonarea prețului pentru petrolul rusesc. Potrivit publicației, limita exactă de preț nu a fost încă stabilită, dar acest lucru se poate face în următoarele săptămâni.

Uniunea Europeană va face cedări pentru Malta, Grecia și Cipru, care anterior s-au opus plafonării prețurilor petrolului rusesc, notează Politico.

De asemenea, în noul pachet de sancțiuni, potrivit Politico, sunt incluse și sancțiuni împotriva industriei siderurgice și a sectorului apărării, restricții personale împotriva celor care „îl ajută pe președintele Putin în operațiuni militare” și interdicția cetățenilor UE de a ocupa funcții de conducere companii ruse de stat. Documentul va fi aprobat pe 5 octombrie.

UPDATE 8:41 Președintele ucrainean Volodimir Zelensky a revendicat marți progrese „rapide și puternice” ale armatei sale în sud, anunțând „zeci de localități recuperate în această săptămână de la ruși.

Armata ucraineană realizează „progrese destul de rapide și puternice în sudul țării noastre”, a declarat el în discursul său zilnic publicat pe rețelele sociale.

„Zeci de localități au fost eliberate chiar în această săptămână” în cele patru regiuni anexate la sfârșitul săptămânii trecute de Rusia, şi-a exprimat satisfacția Volodimir Zelensky.

El a citat în special opt localități recuperate de forțele Kievului în regiunea Herson (sud), unde armata rusă s-a retras conform hărților prezentate marţi de Ministerul rus al Apărării.

UPDATE 8:22 Rușii au atacat noaptea trecută orașul Belaya Țerkovi din regiunea Kiev. Șeful administrației locale, Aleksey Kuleba, susține că orașul a fost atacat cu dronele kamikaze Shahed-136, pe care Rusia le-a cumpărat din Iran.

„Există informații despre mai multe explozii în Belaia Țerkovi. Potrivit datelor preliminare, orașul a fost atacat de drone kamikaze”, a scris Kuleba. O persoană a fost rănită, a adăugat el.

Canalele ucrainene Telegram au raportat inițial despre exploziile din regiunea Kiev. Acolo s-a presupus că loviturile au fost efectuate de drone iraniene Shahid. În videoclipul de pe rețelele de socializare sunt vizibile doar fulgerări și incendii, zgomot și apoi explozii.

UPDATE 8:00 Directorul general al Agenției Internaționale pentru Energia Atomică (AIEA), Rafael Grossi, „se va deplasa la Kiev și apoi la Moscova în această săptămână” pentru a discuta despre stabilirea unei zone de protecție în jurul centralei nucleare ucrainene din Zaporojie, potrivit unui comunicat publicat luni seara.

Rafael Grossi va „continua consultările” pentru a stabili un astfel de dispozitiv „cât mai curând”, a indicat organismul ONU, fără a preciza când este așteptat în cele doua țări inamice.

Directorul centralei nucleare ucrainene de la Zaporojie, ocupată de forțele ruse, a fost eliberat, a anunțat luni Rafael Grossi, conform Reuters.

Directorul Ihor Muraşov fusese reţinut vineri – de o patrulă rusească, potrivit Ucrainei – în timp ce se deplasa de la centrala pe care o conduce către oraşul Energodar, unde locuieşte majoritatea personalului.

Centrala nucleară de la Zaporojie, cea mai mare de acest tip din Europa, este în continuare exploatată de angajații ucraineni, fiind ocupată din martie de trupele ruse. Centrala a fost atacată de mai multe ori, iar Rusia şi Ucraina s-au acuzat reciproc de bombardamente în imediata apropiere.

UPDATE 7:59 În urma atacurilor rusești, un om a murit și patru au fost răniți în regiunea Donețk pe 4 octombrie, anunță șșeful adminsitrațieie militare a regiunii Donețk, Pavel Kirilenko.

UPDATE 7:45 Rușii continuă atacul asupra regiunii Dnepropetrovsk. Trei localități din raionul Nikopol au fost atacat din sistemele „Grad”. Victime nu au fost înregistrate, anunță șeful administrației militare a regiunii, Valentin Reznicenko.

„În localitatea Krasnogrigorievska, două case au fost distruse, până la 20 au fost avariate. Obuzele rusești au avariat două licee, o biserică, un magazin, o conductă de gaz și linii electrice”, a scris Renicenko pe Telegram.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 173 (luni, 15 august)
LIVE TEXT/ A 174-a zi de război în Ucraina (marți, 16 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 175 (miercuri, 17 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 176 (joi, 18 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 177 (vineri, 19 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 178 (sâmbătă, 20 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 179 (duminică, 21 august)
LIVE TEXT/ 180 de zile de război în Ucraina (luni, 22 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 181 (marți, 23 august)
LIVE TEXT/ Jumătate de an de la începutul războiului Rusiei în Ucraina (miercuri, 24 august)
LIVE TEXT/ A 183-a zi de război în Ucraina (joi, 25 august)
LIVE TEXT/ A 184-a zi de război în Ucraina (vineri, 26 august)
LIVE TEXT/ A 185-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 27 august)
LIVE TEXT/ A 186-a zi de război în Ucraina (duminică, 28 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 187 (luni, 29 august)
LIVE TEXT/ A 188-a zi de război în Ucraina (marți, 30 august)

LIVE TEXT/ 189 de zile de război în Ucraina (miercuri, 31 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 190 (joi, 1 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 191 (vineri, 2 septembrie)
LIVE TEXT/ 192 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 3 septembrie)
LIVE TEXT/ Ziua 193 de război în Ucraina (duminică, 4 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 194 (luni, 5 septembrie)
LIVE TEXT/ 195 de zile de război în Ucraina (marți, 6 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 197 (joi, 8 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 198 (vineri, 9 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 199 (sâmbătă, 10 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 200 (duminică, 11 septembrie)
LIVE TEXT/ A 201-a zi de război în Ucraina (marți, 13 septembrie)
LIVE TEXT/ 203 zile de război în Ucraina (miercuri, 14 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 204-a zi (joi, 15 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 205-a zi (vineri, 16 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, a 206-a zi (sâmbătă, 17 septembrie)
LIVE TEXT/ A 207-zi a războiului din Ucraina (duminică, 18 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 208 (luni, 19 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 209 (marți, 20 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 210 (miercuri, 21 septembrie)
LIVE TEXT/ A 211-a zi a agresiunii ruse asupra Ucrainei (joi, 22 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 212 (vineri, 23 septembrie)
LIVE TEXT/ A 213-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 24 septembrie)
LIVE TEXT/ A 214-a zi de război în Ucraina (duminică, 25 septembrie)

LIVE TEXT/ A 215-a zi de război în Ucraina (luni, 26 septembrie)
LIVE TEXT/ 216 zile de război în Ucraina (marți, 27 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 217 (miercuri, 28 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 218 (joi, 29 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 219 (vineri, 30 septembrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 220 (sâmbătă, 1 octombrie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 221 (duminică, 2 octombrie)
LIVE TEXT/ 222 de zile de război în Ucraina (luni, 3 octombrie)
LIVE TEXT/ A 223-a zi de război în Ucraina (marți, 4 octombrie)