Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LIVE TEXT/ O cincime din…

LIVE TEXT O cincime din teritoriul Ucrainei este contaminat cu explozibil, susțin autoritățile de la Kiev. Război în Ucraina, ziua 173

Rada Supremă a Ucrainei a votat luni, 15 august, prelungirea Legii marțiale şi a mobilizării generale, cu 90 de zile, până pe 21 noiembrie 2022. Volodimir Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol. Mai multe rachete au fost lansate luni asupra orașului Harkov. Primarul orașului, Igor Terehov, spune că, cinci oameni au fost răniți în urma atacului.

Președintele rus Vladimir Putin a anunțat începerea unei „operațiuni militare speciale” în Ucraina, în primele ore ale zilei de 24 februarie. Acțiunile Rusiei au fost condamnate ferm de SUA, membrii NATO și Uniunea Europeană, precum și de multe alte țări care au impus ulterior sancțiuni împotriva Federației Ruse, inclusiv împotriva oligarhilor ruși și persoanelor apropiate lui Putin.

Cronologia evenimentelor din Ucraina. Luni, 15 august:

UPDATE 22:15 Prim-viceministrul Afacerilor Interne al Ucrainei, Evgheni Yenin, a declarat că o cincime din teritoriul Ucrainei este contaminat cu explozibili, relatează RBC.ua.

Yenin a explicat că o cincime din teritoriul Ucrainei este contaminat cu mine, bombe aeriene, obuze care nu au explodat.

„De la începutul războiului, unitățile pirotehnice ale Serviciului de Stat de Urgență au descoperit, confiscat și neutralizat deja peste 180 000 de obiecte explozive, a fost sondat un teritoriu de peste 68 000 de hectare”, a spus Yenin.

Potrivit acestuia, deminarea teritoriilor deocupate continuă. În regiunea Kiev, pirotehnicienii au curățat timp de 5 luni teritoriile unde aveau loc ostilitățile.

„De exemplu, până la 1 000 de obiecte explozive pe zi sunt încă neutralizate în regiunea Kiev și, în total, peste 60 000 de muniții au fost neutralizate acolo în acest timp, iar această activitate continuă”, a explicat Yenin.

UPDATE 21:30 Un tribunal susținut de separatiștii pro-ruși din Donețk a acuzat luni cinci cetățeni străini, capturați în timp ce luptau de parte forțele ucrainene, că ar fi mercenari, spunând că trei dintre ei ar putea risca pedeapsa cu moartea, scrie Reuters.

Britanicul John Harding, croatul Vjekoslav Prebeg și suedezul Mathias Gustafsson, care au fost capturați pe teritoriul orașului Mariupol, riscă o posibilă condamnare la moarte în temeiul legilor autoproclamatei Republici Populare Donețk, potrivit presei de la Kremlin, citată de Reuters.

Alți doi britanici, Dylan Healy și Andrew Hill, au fost, de asemenea, acuzați, dar nu riscă să fie executați. Toți cei cinci acuzați au pledat nevinovați față de acuzații.

Ca răspuns la acuzațiile aduse lui Prebeg, Ministerul croat de Externe a declarat că „Croația respinge rechizitoriul și nu îl consideră fondat și legal, deoarece se opune dreptului internațional și convențiilor internaționale privind tratamentul civililor deținuți și al prizonierilor de război. „

Guvernele străine au refuzat să negocieze cu Republica Populară Donețk, una dintre cele două entități susținute de Rusia care controlează părți din regiunea Donbas din estul Ucrainei din 2014, invocând statutul său recunoscut internațional ca parte a Ucrainei.

UPDATE 20:25 Letonia a donat patru elicoptere armatei Ucrainei. Despre aceasta a anunțat ministrul apărării al Letoniei Artis Pabriks.

„Forțele aeriene ucrainene tocmai au primit patru elicoptere donate de Letonia”, a scris ministrul.

El a menționat că în curând aceste elicoptere vor fi incluse în Flota Aeriană a Armatei Ucrainene.

Pabriks a mai spus că Occidentul ar trebui să sprijine Ucraina până când întreg teritoriul său va fi eliberat de forțele de ocupație ruse.

UPDATE 18:10 Rusia este pregătită să furnizeze echipamente militare țărilor aliate din America Latină, Asia și Africa, iar Moscova este deschisă să antreneze luptători străini, a declarat luni președintele rus Vladimir Putin în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului „Armata-2022”, potrivit CNN.

„Rusia prețuiește sincer legăturile istorice puternice, prietenoase și de încredere cu țările din America Latină, Asia și Africa. (Noi) suntem gata să oferim aliaților noștri cele mai moderne tipuri de arme, de la arme de calibru mic până la vehicule blindate și artilerie, la aviația de luptă și vehicule aeriene fără pilot”, a spus Putin în discursul de deschidere.

„Apreciem foarte mult faptul că țara noastră are mulți aliați, parteneri, oameni cu idei similare pe diferite continente”, a spus Putin.

Putin a subliniat, de asemenea, avantajele antrenării soldaților străini în Rusia și a spus că Rusia invită aliații să facă exerciții militare comune.

„De asemenea, vedem perspective mari în pregătirea militarilor străini și în pregătirea lor avansată. Mii de profesioniști militari din întreaga lume sunt mândri absolvenți ai universităților și academiilor militare din țara noastră”, a spus Putin.

UPDATE 16:55 Rada Supremă a Ucrainei a votat luni, 15 august, prelungirea Legii marțiale şi a mobilizării generale, cu 90 de zile, până pe 21 noiembrie 2022.

Mai exact, Rada Supremă a susținut (nr. 7664) prelungirea legii marțiale cu 90 de zile până la 21 noiembrie 2022. De asemenea, Rada a susținut (nr. 7665) aprobarea Decretului „Cu privire la prelungirea perioadei de mobilizare generală”, se arată în raport.

Legea marțială a fost introdusă pe teritoriul Ucrainei pe 24 februarie, după începutul invaziei ruse asupra Ucrainei. De atunci, a fost prelungită de mai multe ori.

UPDATE 15:17 Armata ucraineană anunță despre retragerea comandamentului militar rus din Herson. Despre asta a anunțat șeful centrului de presă coordonator comun al Forțelor de Apărare din Sud, Natalia Gumeniuk, scrie „Suspilne”.

Armata ucraineană continuă să mențină toate rutele de transport și logistică din teritoriul ocupat sub controlul focului, susține Gumeniuk.

„În cursul săptămânii trecute, Forțele Armate ale Ucrainei au distrus 10 depozite de muniții și celule de acumulări de echipamente militare ale Federației Ruse. Și după loviturile de pe poduri, rușii nu au capacitatea de a muta echipamente grele”, a adăugat reprezentantul Comandamentului operațional Sud.

UPDATE 14:00 Cel puțin două persoane au murit și alte două au fost rănite pe o plajă din Zatoka, regiunea Odesa, după ce o mină a explodat în mare, la câțiva metri de plajă. În zona Mării Negre, pe plaja Zatoka, regiunea Odesa din Ucraina, au fost montate semnale de avertizare din cauza mai multor mine de război. 

„Potrivit rapoartelor preliminare, un grup de bărbați, ignorând restricțiile anunțate privind accesul pe plajă și înotul în apele de coastă, ignorând semnele de avertizare, au intrat în apă. Ca urmare, două persoane au fost ucise și două au fost rănite”, a anunțat Comandamentul Operațional „Sud”. 

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

UPDATE 13:37 Volodimir Zelensky i-a demis pe șefii departamentelor Serviciului de Securitate al Ucrainei din regiunile Kiev, Lvov și Ternopol. Presa din Ucraina scrie că deocamdată nu este clar motivul acestor eliberări din funcții.

În prezent, Serviciul de Securitate al Ucrainei nu are încă un șef cu drepturi depline. Atribuțiile șefului sunt îndeplinite temporar de Vasili Maliuk.

Ulterior, pe pagina președinției Ucrainei a apărut încă un decret privind numirea lui Artem Bondarenko în funcția de șef al Direcției Principale a Serviciului de Securitate al Ucrainei în orașul Kiev și regiunea Kiev

UPDATE 11:55 Mai multe rachete au fost lansate luni asupra orașului Harkov. Primarul orașului, Igor Terehov spune că, cinci oameni au fost răniți în urma atacului. Toți au fost internați în spital.

UPDATE 10:15 Rușii au atacat o parte a orașului Nikolaev. A fost lovită clădirea unei instituții de învățământ, o parte a clădirii s-a prăbușit, anunță primarul orașului Alexandr Senkevici.

Potrivit acestuia, la ora 02:40 a mai avut loc o lovitură la periferia orașului. A fost avariată clădirea unui hotel. Primarul orașului a adăugat că, conform datelor preliminare, nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 9:40 Rușii au lansat rachete asupra orașului Slaviansk, anunță primarul Vadim Liah. Potrivit acestuia, rachetele au lovit două cartiere ale orașului, inclusiv partea centrală, unde se află clădiri cu mai multe etaje. Nu au fost înregistrate victime în urma bombardamentelor.

UPDATE 8:55 Autoritățile ucrainene susțin că armata rusă ar fi pierdut 43 750 de soldați în războiul pornit de Putin împotriva Ucrainei.

UPDATE 8:00 Armata ucraineană a respins ofensiva rușilor pe patru direcții din Donbas. Este vorba despre direcțiile Slaviansk, Bahmut, Avdeevka și Kramatorsk. Potrivit Statului Major al Forțelor Armate ale Ucrainei, armata ucraineană a reținut atacurile inamice și a forțat rușii să se retragă.

De asemenea, rușii încearcă să asalteze orașul Soledar, luptele pentru Peski continuă.

UPDATE 7:55 Noaptea trecută, rușii au lovit orașul Harkov. Primarul orașului, Igor Terehov spune că, din fericire, nu au fost înregistrate victime.

UPDATE 7:40 Analiștii Institutului American pentru Studiul Războiului (ISW) sugerează că Kremlinul are două priorități în războiul împotriva Ucrainei, este vorba despre direcțiile Bahmut și Avdeevka.

ISW a remarcat că aceste dispoziții indică asupra faptului că Federația Rusă preferă să-și avanseze trupele în jurul orașului Bahmut și, eventual, până la Seversk, încercând în același timp să folosească activitatea forțelor așa-numitei „DPR” pentru a ocupa teritorii pe care nu le-a putut lua din 2014 pe direcția Avdeevka.

Potrivit ISW, acumularea de forțe ale Forțelor Armate ale Ucrainei în jurul regiunii Herson poate crea dificultăți semnificative pentru comandamentul rus, mai ales dacă forțele ucrainene își continuă contraofensiva acolo.

ZdG a urmărit derularea fiecărei zile a războiului din Ucraina. Vedeți, mai jos, cronologia:

LIVE TEXT: Ziua 0. Cronologia zilelor care au precedat războiul
LIVE TEXT: Prima zi de război, după ce Putin a atacat Ucraina. (joi, 24 februarie)
LIVE TEXT: Război în Ucraina. Ziua a doua a invaziei (vineri, 25 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a treia de război în Ucraina (sâmbătă, 26 februarie)
LIVE TEXT: A patra zi de război în Ucraina (duminică, 27 februarie)
LIVE TEXT: Ziua a cincea de război în Ucraina (luni, 28 februarie)
LIVE TEXT: A șasea zi de război în Ucraina (marți, 1 martie)
LIVE TEXT/ A șaptea zi de război în Ucraina (miercuri, 2 martie)
LIVE TEXT/ A opta zi de război în Ucraina (joi, 3 martie)
LIVE TEXT/ A noua zi de război în Ucraina (vineri, 4 martie)
LIVE TEXT/ A zecea zi de război în Ucraina (sâmbătă, 5 martie)
LIVE TEXT/ A 11-a zi de război în Ucraina (duminică, 6 martie)
LIVE TEXT/ A 12-a zi de război în Ucraina (luni, 7 martie)
LIVE TEXT/ A 13-a zi de război în Ucraina (marți, 8 martie)
LIVE TEXT/ A 14-a zi de război în Ucraina (miercuri, 9 martie)
LIVE TEXT/ A 15-a zi de război în Ucraina (joi, 10 martie)
LIVE TEXT/ A 16-a zi de război în Ucraina (vineri, 11 martie)
LIVE TEXT/ A 17-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 12 martie)
LIVE TEXT/ A 18-a zi de război în Ucraina (duminică, 13 martie)
LIVE TEXT/ A 19-a zi de război în Ucraina (luni, 14 ianuarie)
LIVE TEXT/ A 20-a zi de război în Ucraina (marți, 15 martie)
LIVE TEXT/ A 21-a zi de război în Ucraina (miercuri, 16 martie)
LIVE TEXT/ A 22-a zi de război în Ucraina (joi, 17 martie)
LIVE TEXT/ A 23-a zi de război în Ucraina (vineri, 18 martie)
LIVE TEXT/ A 24-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 19 martie)
LIVE TEXT/ A 25-a zi de război în Ucraina (duminică, 20 martie)
LIVE TEXT/ A 26-a zi de război în Ucraina (luni, 21 martie)
LIVE TEXT/ A 27-a zi de război în Ucraina (marți, 22 martie)
LIVE TEXT/ A 28-a zi de război în Ucraina (miercuri, 23 martie)
LIVE TEXT/ A 29-a zi de război în Ucraina (joi, 24 martie)
LIVE TEXT/ A 30-a zi de război în Ucraina (vineri, 25 martie)
LIVE TEXT/ A 31-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 26 martie)
LIVE TEXT/ A 32-a zi de război în Ucraina (duminică, 27 martie)
LIVE TEXT/ A 33-a zi de război în Ucraina (luni, 28 martie)
LIVE TEXT/ A 34-a zi de război în Ucraina (marți, 29 martie)
LIVE TEXT/ A 35-a zi de război în Ucraina (miercuri, 30 martie)
LIVE TEXT/ A 36-a zi de război în Ucraina (joi, 31 martie)
LIVE TEXT/ A 37-a zi de război în Ucraina (vineri, 1 aprilie)
LIVE TEXT/ A 38-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 2 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 39 (duminică, 3 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina. Ziua 40 (luni, 4 aprilie)
LIVE TEXT/ A 41-a zi de război în Ucraina (marți, 5 aprilie)
LIVE TEXT/ A 42-a zi de război în Ucraina (miercuri, 6 aprilie)
LIVE TEXT/ A 43-a zi de război în Ucraina (joi, 7 aprilie)
LIVE TEXT/ A 44-a zi de război în Ucraina (vineri, 8 aprilie)
LIVE TEXT/ A 45-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 9 aprilie)
LIVE TEXT/ A 46-a zi de război în Ucraina (duminică, 10 aprilie)
LIVE TEXT/ A 47-a zi de război în Ucraina (luni, 11 aprilie)
LIVE TEXT/ A 48-a zi de război în Ucraina (marți, 12 aprilie)
LIVE TEXT/ A 49-a zi de război în Ucraina (miercuri, 13 aprilie)
LIVE TEXT/ A 50-a zi de război în Ucraina (joi, 14 aprilie)
LIVE TEXT/ A 51 zi de război în Ucraina (vineri, 15 aprilie)
LIVE TEXT/ A 52 zi de război în Ucraina (sâmbătă, 16 aprilie)
LIVE TEXT/ A 53-a zi de război în Ucraina (duminică, 17 aprilie)
LIVE TEXT/ A 54-a zi de război în Ucraina (luni, 18 aprilie)
LIVE TEXT/ A 55-a zi de război în Ucraina (marți, 19 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 56 (miercuri, 20 aprilie)
LIVE TEXT/ A 57-a zi de război în Ucraina (joi, 21 aprilie)
LIVE TEXT/ A 58-a zi de război în Ucraina (vineri, 22 aprilie)
LIVE TEXT/ A 59-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 23 aprilie)
LIVE TEXT/ A 60-a zi de război în Ucraina (duminică, 24 aprilie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 61 (luni, 25 aprilie)
LIVE TEXT/ A 62-a zi de război în Ucraina (marți, 26 aprilie)
LIVE TEXT/ A 63-a zi de război în Ucraina (miercuri, 27 aprilie)
LIVE TEXT/ A 64-a zi de război în Ucraina (joi, 28 aprilie)
LIVE TEXT/ A 65-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 aprilie)
LIVE TEXT/ A 66-a zi de război în Ucraina  (sâmbătă, 30 aprilie)
LIVE TEXT/ 67 de zile de război în Ucraina (duminică, 1 mai)
LIVE TEXT/ A 68-a zi de război în Ucraina (luni, 2 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 69 (marți, 3 mai)
LIVE TEXT/ A 70-a zi de război în Ucraina (miercuri, 4 mai)
LIVE TEXT/ 71 de zile de război în Ucraina (joi, 5 mai)
LIVE TEXT/ 72 de zile de război în Ucraina (vineri, 6 mai)
LIVE TEXT/ 73 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 7 mai)
LIVE TEXT/ A 74-a zi de război în Ucraina (duminică, 8 mai)
LIVE TEXT/ A 75-a zi de război în Ucraina (luni, 9 mai)
LIVE TEXT/ A 76-a zi de război în Ucraina (marți, 10 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 77 (miercuri, 11 mai)
LIVE TEXT/ A 78-a zi de război în Ucraina (joi, 12 mai)
LIVE TEXT/ A 79-a zi de război în Ucraina (vineri, 13 mai)
LIVE TEXT/ A 80-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 14 mai)
LIVE TEXT/ 81 de zile de război în Ucraina (duminică, 15 mai)
LIVE TEXT/ A 82-a zi de război în Ucraina (luni, 16 mai)
LIVE TEXT/ A 83-a zi de război în Ucraina (marți, 17 mai)
LIVE TEXT/ A 84-a zi de război în Ucraina (miercuri, 18 mai)
LIVE TEXT/ A 85-a zi de război în Ucraina (joi, 19 mai)
LIVE TEXT/ A 86-a zi de război în Ucraina (vineri, 20 mai)
LIVE TEXT/ A 87-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 21 mai)
LIVE TEXT/ A 88-a zi de război în Ucraina (duminică, 22 mai)
LIVE TEXT/ A 89-a zi de război în Ucraina (luni, 23 mai)
LIVE TEXT/ 90 de zile de război în Ucraina (marți, 24 mai)
LIVE TEXT/ A 91-a zi de război în Ucraina (miercuri, 25 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 92 (joi, 26 mai)
LIVE TEXT/ A 93-a zi de război în Ucraina (vineri, 27 mai)
LIVE TEXT/ A 94-a zi de război în Ucraina (sâmbătă, 28 mai)
LIVE TEXT/ A 95-a zi de război în Ucraina (duminică, 29 mai)
LIVE TEXT/ A 96-a zi de război în Ucraina (luni, 30 mai)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 97 (marți, 31 mai)
LIVE TEXT/ A 98-a zi de război în Ucraina(miercuri, 1 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 99 (joi, 2 iunie)
LIVE TEXT/ 100 de zile de război în Ucraina (vineri, 3 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 101 (sâmbătă, 4 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 102 (duminica, 5 iunie)
LIVE TEXT/ A 103-a zi de război în Ucraina (luni, 6 iunie)
LIVE TEXT/ A 105-a zi de război în Ucraina (miercuri, 8 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 106 (joi, 9 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 107 (vineri, 10 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 108 (sâmbătă, 11 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 109 (duminică, 12 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 110 (luni, 13 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 111 (marți, 14 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 112 (miercuri, 15 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 113  (joi, 16 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 115 (sâmbătă, 18 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 116 (duminică, 19 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 117 (luni, 20 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 118 (marți, 21 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 119 (miercuri, 22 iunie)
LIVE TEXT/ 120 de zile de război în Ucraina (joi, 23 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 121 (vineri, 24 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 124 (luni, 27 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 125 (marți, 28 iunie)
LIVE TEXT/ 126 de zile de război în Ucraina (miercuri, 29 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 127 (joi, 30 iunie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 129 (sâmbătă, 2 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 130 (duminică, 3 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 131 (luni, 4 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 132 (marți, 5 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 133 (miercuri, 6 iulie)
LIVE TEXT/ 134 de zile de război în Ucraina (joi, 7 iulie)
LIVE TEXT/ 137 de zile de război în Ucraina (duminică, 10 iulie)
LIVE TEXT/ 138 de zile de război în Ucraina (luni, 11 iulie)
LIVE TEXT/ 139 de zile de război în Ucraina (marți, 12 iulie)
LIVE TEXT/ 140 de zile de război în Ucraina (miercuri, 13 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 141 (joi, 14 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 142 (vineri, 15 iulie)
LIVE TEXT/ 145 de zile de război în Ucraina (luni, 18 iulie)
LIVE TEXT/ 146 de zile de război în Ucraina (marți, 19 iulie)
LIVE TEXT/ 147 de zile de război în Ucraina (miercuri, 20 iulie)
LIVE TEXT/ 148 de zile de război în Ucraina (joi, 21 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 149 (vinei, 22 iulie)
LIVE TEXT/ 150 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 23 iulie)
LIVE TEXT/ 151 de zile de război în Ucraina (duminică, 24 iulie)
LIVE TEXT/ 152 de zile de război în Ucraina (luni, 25 iulie)
LIVE TEXT/ 153 de zile de război în Ucraina (marți, 26 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 154 (miercuri, 27 iulie)
LIVE TEXT/ 155 de zile de război în Ucraina (joi, 28 iulie)
LIVE TEXT/ A 156-a zi de război în Ucraina (vineri, 29 iulie)
LIVE TEXT/ 157 de zile de război în Ucraina (sâmbătă, 30 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 158 (duminică, 31 iulie)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 159 (luni, 1 august)
LIVE TEXT/ 160 de zile de război în Ucraina (marți, 2 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 161 (miercuri, 3 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 162 (joi, 4 august)
LIVE TEXT/ A 163-a zi de război în Ucraina (vineri, 5 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 164 (sâmbătă, 6 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 165 (duminică, 7 august)
LIVE TEXT/ 166 de zile de război în Ucraina (luni, 8 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 167 (marți, 9 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 168 (miercuri, 10 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 169 (joi, 11 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 170 (vineri, 12 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 171 (sâmbătă, 13 august)
LIVE TEXT/ Război în Ucraina, ziua 172 (duminică, 14 august)