Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Laura Codruța Kovesi – posibila…

Laura Codruța Kovesi – posibila candidată la funcția de procuror general al Ucrainei

Fostul procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupției din România, Laura Codruța Kovesi, ar reprezenta o eventuală candidatură la funcția de procuror general al Ucrainei. Informația a fost publicată de jurnaliștii portalului liga.net, în urma unei discuții cu membrii apropiați din echipa lui Vlolodimir Zelenski. Portalul liga.net menționează despre candidatura lui Kovesi în cadrul primelor zece acțiuni pe care Zelenski ar urma să le facă în cazul în care va deveni președinte al Ucrainei.

Pe lângă Kovesi, la funcția de procuror general al Ucrainei, ar figura și candidatura ex-procurorului SUA, Martha Boersch. Printre cei zece pași pe care Zelenski urmează să îi întreprindă în cazul unei victorii la ce de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale, se numără și numiri noi în fruntea Serviciului de Securitate și al Ministerului de Externe din Ucraina.

Într-un mesaj publicat pe Facebook, echipa lui Zelenski precizează însă că nu a fost luată vreo decizie oficială cu privire la viitoarele numiri: „Procesul de analiză și selecție a candidaților pentru numirea în funcțiile de stat este în curs de desfășurare”.

În ceea ce privește vizitele și întâlnirile cu reprezentanți oficiali din alte țări, echipa lui Zelenski urmează să aibă întâlniri oficiale cu cancelarul german Angela Merkel, președintele francez Emmanuel Macron și președintele SUA Donald Trump.

Pe 21 aprilie va avea loc cel de-al doilea tur al alegerilor prezidențiale din Ucraina în care au ieșit actualul președintele Petro Poroșenko și actorul de comedie Volodimir Zelenski.