Laura Codruța Kovesi, nominalizată de Parlamentul European la funcția de procuror-șef

Potrivit unui comunicat de presă al Grupului Verzilor, Laura Codruța Kovesi este propusă de Parlamentul European la funcția de procuror-șef european, scrie Digi24.

Într-o conferința a președinților din Parlamentul European s-a decis nominalizarea Laurei Codruța Kovesi, fost procuror-șef al Direcției Naționale Anticorupție din România, pentru funcția de procuror-șef european la noul Parchet European (EPPO). Acum urmează ca Parlamentul să cadă de comun acord cu Consiliul European.

„Parlamentul European transmite un mesaj puternic, că ia în serios lupta împotriva corupției, fraudelor și infracțiunilor transfrontaliere susținând o persoană cu atâta experiență și expertiză. Laura Codruța Kovesi are un istoric greu de egalat în susținerea justiției și tragerea la răspundere a oficialilor pentru fapte de corupție, în ciuda numeroaselor încercări de interferență în munca sa a Guvernului PSD-ALDE”, a susținut Ska Keller, co-preşedinte al grupului Verzilor din Parlamentul European.

„Guvernul român, care acum încearcă să treacă legi pentru legalizarea corupției, încearcă să o discrediteze pe doamna Kovesi în fiecare zi. Facem apel la țările din UE să arate că sunt de partea justiției și să nu cedeze presiunilor făcute de Guvernul român la selecția finală a procurorului șef european”, a adăugat Ska Keller.

„Astăzi, Parlamentul European a transmis un mesaj clar românilor care s-au săturat de corupția sistematică a PSD și ALDE că le sprijinim eforturile”, a menționat și Philippe Lamberts, co-președinte al Verzilor.

Ceilalți doi candidați pentru funcția de procuror-șef european sunt Jean-François Bohnert (Franța) și Andrés Ritter (Germania).


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Dacă CUCUVEAU MOV ajunge în funcția de procuror-șef european la noul Parchet European (EPPO) fundurile socialiștilor europeni vor avea de suferit serios. Toate serviciile secrete europene vor fi puse pe urmele lor. Ea știe cum s-o facă. Are experiența României. În România și-a primit un genunchi în fund și urmează să vedem cu ce s-a termina această aventură în Europa.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *