Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   LA REPUBBLICA: Italia anunță noi…

LA REPUBBLICA: Italia anunță noi acțiuni de suport pentru angajați și pentru întreprinderi

365dm.com

Ministra Muncii din Italia anunță noi măsuri guvernamentale în sprijinul angajaților și a întreprinderilor. Acestea vor fi incluse în Decretul legii din aprilie, notează La Repubblica.

Sprijinul guvernamental pentru angajați și pentru întreprinderi va fi consolidat. Invitată la postul de televiziune Rai1, ministra Muncii, Nunzia Catalfo, anunță că, potrivit unui Decret care va intra în vigoare din luna aprilie, vor fi suplinite mijloacele de sprijin pentru persoanele care se află în șomaj forțat. 

Despre perioada de achitare a suportului financiar, Catalfo a vorbit despre „câteva săptămâni”. În cincisprezece zile, lucrătorii vor putea cere băncilor să anticipeze acest ajutor, datorită acordului pe care Guvernul l-a semnat reprezentanții sistemului bancar și cu partenerii sociali. „Între timp, INPS simplifică procedurile”. Spre Paște – potrivit unui alt ministru, Patuanelli, al Dezvoltării Economice – primele contribuții vor ajunge la beneficiari.

Potrivit ministrei Muncii, obiectivul acestor acțiuni este „garantarea veniturilor economice pentru oameni, începerea consumului și asigurarea unei recuperări economice”.

Printre acțiunile ulterioare se numără și acordarea unor „venituri de urgență” pentru familiile aflate în dificultate, acestea fiind alocate printr-o „procedură simplificată”. Decizia va merge în urma celor 400 de milioane de Euro, care sunt alocate municipalităților pentru ajutor alimentar de urgență. „Vrem ca toate familiile să aibă mâncare la masă”.

De asemenea, Catalfo confirmă faptul că bonusul acordat lucrătorilor autonomi va crește în cuantum, astăzi fiind în sumă de 600 de euro. Ministra a garantat că acest bonus va fi plătit „și în aprilie și mai”.

Oficialul italian a mai declarat că obiectivul reluării economiei prin consolidarea Fondului de garantare pentru întreprinderile mici și mijlocii ar fi unul real.

Sursa: https://www.repubblica.it/ 

Traducere și adaptare, D.M.