Kovesi s-a clasat pe primul loc pentru șefia Parchetului european după votul din comisia CONT

Laura Codruţa Kovesi a acumulat cele mai multe voturi în urma audierilor în cadrul Comisiei pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European. Kovesi a primit 12 voturi, în timp ce procurorul din Franța a obținut 11 voturi, iar procurorul din Germania, un singur vot.

Conform G4Media.ro Kovesi a fost audiată astăzi, 26 februarie, și în cadrul Comisiei pentru libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne a Parlamentului European, însă rezultate vor fi făcute publice abia miercuri. Dacă cele două comisii vor vota candidați diferiți, numele final va rezulta în urma negocierilor dintre președinții celor două comisii. La fel ca în CONT, și în LIBE votul va fi secret, o procedură considerată în dezavantajul lui Kovesi, deoarece se deschid la maxim negocierile politice.

Laura Codruța Kovesi a fost audiată marți seară timp de 75 de minute în Parlamentul European, fiind ultimul candidat pentru postul de șef al Parchetului European, după Andres Ritter (Germania) și Francois Bohnert (Franța). Kovesi a răspuns multor întrebări legate de acuzațiile aduse de PSD, ALDE și aliații lor mediatici, ea spunând de fiecare dată că a respectat legile. Mai mulți europarlamentari, din diferite grupuri politice, au declarat că o susțin și îi recunosc realizările și s-au declarat solidari cu ea în fața acuzațiilor.

Conform regulamentului Parchetului European, adoptat în urmă cu doi ani, Parlamentul European și Consiliul Uniunii trebuie să voteze și să ajungă la un nume comun cel târziu până la data 1 martie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

  1. Lider Moldovan

    Dacă europenii vor ca CUCUVEAUA MOV să hărțuiască și la ei anumiți politicieni, folosind serviciile secrete, n-au decât s-o pună procuror general, dar în cele din urmă se va termina cu un scandal și mai mare, ca cel din România.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *