Kovesi, cu un pas mai aproape de șefia Parchetului European

După ce a acumulat cele mai multe voturi în Comisia CONT, Laura Codruța Kovesi a mai înregistrat o victorie, de această dată în Comisiei Libertăţi civile, justiţie şi afaceri interne (LIBE). Kovesi a obținut 26 de voturi, în timp ce procurorul din Franța a obținut 22 voturi, iar procurorul din Germania, un singur vot.

După votul în cele două comisii, Laura Codruța Kovesi va fi propusă plenului Parlamentului European. Procurorul-șef va fi astfel numit de comun acord de către Parlamentul European și Consiliul UE, pentru un mandat de șapte ani.

Kovesi a acumulat cele mai multe voturi și în urma audierilor în cadrul Comisiei pentru control bugetar (CONT) a Parlamentului European. Kovesi a primit 12 voturi, în timp ce procurorul din Franța a obținut 11 voturi, iar procurorul din Germania, un singur vot.

Fosta șefă DNA a fost audiată marți seară timp de 75 de minute în Parlamentul European, fiind ultimul candidat pentru postul de șef al Parchetului European, după Andres Ritter (Germania) și Francois Bohnert (Franța). Kovesi a răspuns multor întrebări legate de acuzațiile aduse de PSD, ALDE și aliații lor mediatici, ea spunând de fiecare dată că a respectat legile.

Conform regulamentului Parchetului European, adoptat în urmă cu doi ani, Parlamentul European și Consiliul Uniunii trebuie să voteze și să ajungă la un nume comun cel târziu până la data 1 martie.


Preluarea textelor de pe pagina www.zdg.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.zdg.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia.

Comentariile Dvs. la articolele de pe www.zdg.md sunt apreciate, dacă sunt exprimate într-un limbaj decent. Ne rezervăm dreptul să nu publicăm sau să ștergem mesajele care aduc ofense și injurii celorlalți vizitatori, care incită la ură de rasă, religie și sex.

1 comentariu

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *