Principală  —  Ştiri  —  Extern   —   Kievul interzice Rusiei zborurile în…

Kievul interzice Rusiei zborurile în spațiul aerian ucrainean

Prim-ministrul ucrainean Arseni Iațeniuk a făcut publică decizia Guvernului de a interzice companiilor aeriene rusești să efectueze zboruri pe teritoriul Ucrainei. Sancțiunea vizează, în primul rând, companiile „Aeroflot” și „Transaero”, anunță Reuters.

„Potrivit deciziei Consiliului de Securitate, guvernul Ucrainei a convenit adoptarea deciziei de interzicere a zborurilor efectuate de companiile rusești Aeroflot și Transaero peste Ucraina”, a declarat Iațeniuc.

Mai mult, Kiev-ul interzice tranzitul pentru zborurile companiilor aeriene ruseşti prin teritoriul Ucrainei, dacă acestea conțin produse militare, cu utilizare dublă (militară si civilă), sau forță militară umană.

Potrivit lui Iațeniuk, conducerea cere introducerea necondiționată a sancțiunilor: „Nu au ce căuta avioanele cu tricolorul rusesc în aeroporturile din Ucraina”.

În același timp, ministrul rus al Tansporturilor declară că nu a primit nicio scrisoare oficială care ar cere anularea zborurilor.

„Dacă „Aeroflot” va primi o înștiințare oficială despre interzicerea zborurilor de la conducerea statului ucrainean, va anunța neîntârziat pasagerii și va publica procedura de restituire a banilor pentru biletele procurate”, a anunțat serviciul de presă al companiei, pentru Reuters.